Συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση της Ασημίνας Ξηροτύρη σχετικά με την ανάγκη άρσης των άδικων φορολογικών διατάξεων και την προώθηση ενός ενιαίου, σταθερού και δίκαιου φορολογικού συστήματος

  E-mail

  Η βουλευτής επέκρινε την κυβέρνηση για την αποσπασματικότητα με την οποία θεσμοθετεί διάφορες φορολογικές διατάξεις, οι οποίες συντηρούν και αυξάνουν την υπερφορολόγηση, δημιουργούν σύγχυση και εν τέλει επιφέρουν μεγάλα προβλήματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως η υψηλή προκαταβολή φόρου 55%, ακόμη και από μισθωτούς και συνταξιούχους, από τους αγρότες αλλά και από τους επαγγελματίες ανεξαρτήτως των εισοδημάτων τους, η επιβολή εξοντωτικών προστίμων και βέβαια το θέμα των κατασχέσεων στις καταθέσεις όταν το κράτος δεν έχει ρυθμίσει ακόμη το μεγάλο πρόβλημα του συμψηφισμού των οφειλών του δημόσιου τομέα προς τους πολίτες. Για να επιμείνει ότι όλα αυτά αναδεικνύουν την αδήριτη ανάγκη προώθησης ενός δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος για το οποίο η Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί στις προγραμματικές της δηλώσεις. Για το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου:

  Περισσότερα...
   

  Σε ευρεία σύσκεψη των αγροτών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στην Βέροια στις 17/02/2014 και συμμετείχε η Ασημίνα Ξηροτύρη συζητήθηκαν τα αιτήματα των αγροτών, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

  E-mail

  Κύριο αίτημά τους είναι η απόσυρση των φορολογικών διατάξεων που τους αφορούν και η διαβούλευση τους από μηδενική βάση. Η βουλευτής στην τοποθέτησή της ανέπτυξε την πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. για στήριξη του πρωτογενή τομέα ώστε να αποτελέσει βασικό πυλώνα του νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Παράλληλα, ανέδειξε μία σειρά προβλημάτων που πρέπει να επιλυθούν επικεντρώνοντας στη μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής όπως το ΦΠΑ, το κόστος της  ενέργειας, του πετρελαίου και γενικότερα των συντελεστών παραγωγήςΣε ότι αφορά την φορολογική αντιμετώπιση των αγροτών η βουλευτής επεσήμανε ότι: α) είναι προβληματική η φορολογική αντιμετώπιση φυσικών προσώπων ως νομικά πρόσωπα, β) ο ενιαίος φορολογικός συντελεστής (13%) παραβιάζει την θεμελιώδη αρχή της προοδευτικής φορολόγησης, γ) το φορολογητέο αγροτικό εισόδημα δεν πρέπει να προσδιορίζεται τεκμαρτά. Τόνισε δε ότι ο στόχος της ΔΗΜΑΡ είναι η δίκαιη φορολόγηση των αγροτών. Ούτε η εξόντωσή τους ούτε η εξαίρεσή τους.

   


  Σελίδα 20 από 71