Ασημίνα Ξηροτύρη στην ΑΥΓΗ της Κυριακής: Ο τόπος και η κοινωνία είναι ανάγκη να γυρίσουν σελίδα

  E-mail

  Ερωτηθείσα στην ΑΥΓΗ της Κυριακής για τη στάση της ΔΗΜΑΡ στην τελική ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή αλλά και για τα επόμενα βήματα του κόμματος, η Ασημίνα Ξηροτύρη επισήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερή στην άποψή της ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών προς μια προοδευτική κατεύθυνση και γι' αυτό στην τρίτη και πιο κρίσιμη ψηφοφορία θα ψηφίσει ΠΑΡΩΝ αρνούμενη να συμπράξει στη συνέχιση της ίδιας αδιέξοδης, συντηρητικής πολιτικής. Τόνισε δε ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές και ότι ο τόπος και η κοινωνία είναι ανάγκη να γυρίσουν σελίδα. Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΗΜΑΡ διατηρώντας την αυτοτέλειά της προχωρά με σταθερά βήματα προς την κατεύθυνση της προγραμματικής σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της Οικολογίας, στη βάση μιας <προγραμματικής συμφωνίας> για τον κοινό στόχο της προοδευτικής  διακυβέρνησης. Το πλήρες κείμενο της απάντησης της βουλευτού έχει ως εξής:

  Περισσότερα...
   

  Η κυβέρνηση σ' ένα από τα τελευταία νομοσχέδια επιχειρεί να περάσει διατάξεις τουλάχιστον πελατειακού χαρακτήρα, διατάξεις που καταστρατηγούν το Σύνταγμα αλλά και τον πολεοδομικό σχεδιασμό

  E-mail

  Τόνισε η Ασημίνα Ξηροτύρη για το Σχέδιο Νόμου "Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήµα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις", επισημαίνοντας την προσπάθεια της Κυβέρνησης και των βουλευτών να περάσουν διατάξεις καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα. Τόνισε δε ότι το Άρθρο 12 αποτελεί πρόκληση και σαφή απαξίωση των συνταγματικών μας υποχρεώσεων, και παρόλο που μετά τις έντονες πιέσεις και αντιδράσεις τόσο από τους φορείς όσο και από τις δυνάμεις της Αριστεράς αποσύρθηκαν κάποιες επίμαχες παράγραφοι, θα έπρεπε να αποσυρθεί στο σύνολό του. Τέλος, η βουλευτής επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση κατέθεσε σωρεία τροπολογιών, με παρεμβάσεις που αφορούν πολύ σημαντικά ζητήματα τα οποία δεν έχουν συζητηθεί, κάποιες είναι προεκλογικά δωράκια και κάποιες προσπαθούν να περάσουν διάφορες διατάξεις όπως - όπως.

  Το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου έχει ως εξής:

  Περισσότερα...
   

  Με ανεπίτρεπτη καθυστέρηση και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έρχεται το Σχέδιο Νόμου για το νέο ΕΣΠΑ -το μοναδικό αναπτυξιακό εργαλείο που διαθέτει η χώρα- με ρυθμίσεις που αναπαράγουν το σημερινό μοντέλο διαχείρισής του και τις δυσλειτουργίες του

  E-mail

  Τόνισε η Ασημίνα Ξηροτύρη, κατά τη συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, επισημαίνοντας ότι οι θετικές ρυθμίσεις που υπάρχουν (όπως η μείωση των εκχωρήσεων ή η αποκέντρωση των διαχειριστικών αρχών των περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων στις περιφέρειες) υπερκαλύπτονται από τις αρνητικές. Ως το μεγαλύτερο μειονέκτημα των διατάξεων χαρακτηρίζει το γεγονός ότι παρότι στοχεύουν στην απλούστευση των διαδικασιών αυτές γίνονται ολοένα και πιο πολύπλοκες. Οι συγχωνεύσεις ειδικών υπηρεσιών, η δημιουργία επιτελικών μονάδων, η δημιουργία νέων ειδικών υπηρεσιών, εάν δεν συνοδευτούν από σαφείς και ξεχωριστές αρμοδιότητες για την κάθε μία θα δημιουργήσουν νέα προβλήματα συντονισμού και γραφειοκρατίας. Η βουλευτής αναφέρεται επίσης στις υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου, οι οποίες αφορούν σε θέματα που ρυθμίστηκαν πολύ πρόσφατα όπως το ΓΕΜΗ, τα Επιμελητήρια, και οι λαϊκές αγορές και στις οποίες διακρίνονται πολλές γκρίζες ζώνες που προκαλούν επιφυλάξεις και ανησυχίες.

  Για να παρακολουθήσετε το βίντεο της ομιλίας της βουλευτού, πατήστε εδώ.

  Το πλήρες κείμενο της ομιλίας έχει ως εξής:

  Περισσότερα...
   

  Τροπολογία της ΔΗΜΑΡ για την αναστολή των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία

  E-mail

  Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέθεσαν τροπολογία με την οποία τροποποιείται η παρ. 1α του άρθρου 2 του ν. 4224/2013 (Α’ 288) και δίνεται παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

  Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας από 1.1.2014 και μέχρι 31.12.2015 απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων οφειλετών, που χρησιμεύουν ως κύρια κατοικία τους δηλωθείσα ως τέτοια στη τελευταία δήλωση φόρου εισοδήματος.

  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Τροπολογίας:

  Περισσότερα...
   

  Τηλεφωνική παρέμβαση της Ασημίνας Ξηροτύρη στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την προεδρική εκλογή

  E-mail

  Η Ασημίνα Ξηροτύρη επισήμανε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφάσισε ομόφωνα να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε καμιά από τις τρεις φάσεις της διαδικασίας και να μην συμβάλει στην συντήρηση των αδιέξοδων ασκούμενων πολιτικών. Εκτιμώντας δε ότι οι εκλογές είναι όντως ορατές, η βουλευτής τόνισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά διατηρεί την οργανωτική και πολιτική αυτοτέλειά της και διευκρίνισε ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξει μια προγραμματική σύγκλιση με αριστερές δυνάμεις και κυρίως με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που αυτή τη στιγμή έχει το προβάδισμα από τον ελληνικό λαό.

  Μπορείτε να παρακολουθήστε το βίντεο από την παρέμβαση της βουλευτού εδώ.

   


  Σελίδα 5 από 71