Η Ασημίνα Ξηροτύρη πάντα στους αγώνες της Αριστεράς για να αλλάξει πορεία η χώρα Μαχητική, έμπειρη στη δουλειά της, με συνέπεια και γνώση των προβλημάτων του τόπου, αποτελεσματική, τολμηρή στις πρωτοβουλίες και την ανάληψη ευθυνών

  E-mail

  Πριν ενάμιση χρόνο, τρεις μόλις μήνες από την ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ αποδέχθηκε την πρόταση, τόλμησε και έδωσε μαζί με αξιόλογους φίλους και συντρόφους τον δύσκολο αγώνα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  ως επικεφαλής της παράταξης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ». Σήμερα ως Περιφερειακή Σύμβουλος με την δημιουργική παρουσία της προσπαθεί να εδραιωθεί και αναβαθμισθεί ο νέος θεσμός για να γίνει η Αυτοδιοίκηση μέρος της λύσης  και όχι του προβλήματος της κρίσης και να βοηθηθούν οι πολίτες .

  Περισσότερα...
   

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, η Πόλη με τις προοπτικές και τα όνειρα, που όμως χρόνια τώρα ξυπνά με τον εφιάλτη της καθημερινότητας και της ανεργίας. Σήμερα με την κρίση ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της κατάστασης γίνεται σκοπός η αλληλεγγύη αναγκαία.

  E-mail

  Το σύνδρομο των αόριστων εξαγγελιών, της ανυπαρξίας περιφερειακής πολιτικής και βούλησης για την εφαρμογή ενός πλαισίου βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, που χαρακτήρισαν τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με τα μεγάλα ελλείμματα από τις Δημόσιες Επενδύσεις, όξυναν τα προβλήματα της ποιότητας ζωής, της απασχόλησης και της στήριξης της οικονομίας στη Θεσσαλονίκη.

  Περισσότερα...
   

  Η τιμωρία του ενός άργησε πολύ, το σαθρό όμως σύστημα των προμηθειών παραμείνει, οι «ένοχοι» πολλαπλασιάζονται, όπως και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος

  E-mail

   Και ευθύνες είχαμε αποδώσει στους τότε  εμπλεκόμενους Υπουργούς Άμυνας, ιδιαίτερα στον  Α. Τσοχατζόπουλο, και το σαθρό σύστημα των προμηθειών για τα εξοπλιστικά προγράμματα είχαμε καταγγείλει. Η τιμωρία του ενός άργησε πολύ, το σαθρό όμως σύστημα των προμηθειών παραμείνει, οι «ένοχοι»  πολλαπλασιάζονται,  όπως και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος 

  Περισσότερα...
   

  Φώτης Κουβέλης, τα βασικά σημεία της προεκλογικής πολιτικής πρότασης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

  E-mail

  Η χώρα διανύει την κρισιμότερη περίοδο μετά τη μεταπολίτευση. Στον πυρήνα της ελληνικής κρίσης, που αγγίζει όλες τις πλευρές της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, βρίσκεται το πολιτικό σύστημα με κύρια ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι δυνάμεις διαμόρφωσαν το πελατειακό κράτος, οικειοποιήθηκαν το δημόσιο πλούτο και οδήγησαν τη χώρα στο τέλμα και την κοινωνία σε απόγνωση. 

  Οι πολιτικές των μνημονίων που εφαρμόζονται προωθούν την ακραία λιτότητα, την περιστολή των κοινωνικών δαπανών και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Επιδεινώνουν την ύφεση, αυξάνουν τρομακτικά την ανεργία, επιφέρουν καταστροφικές συνέπειες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,. Αποδεικνύονται αναποτελεσματικές για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Σοβαρή ευθύνη έχουν οι διαχειριστές του μνημονίου – ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ– που δεν διαπραγματεύθηκαν σοβαρά και δεν εξασφάλισαν πριν την υπογραφή των συμβάσεων τη λήψη μέτρων ανάπτυξης και προστασίας.

  Περισσότερα...
   

  Το παράδειγμα του "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΗΛΙΟΣ" θα πρέπει να μας ανησυχεί σοβαρά για τη βιώσιμη ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα

  E-mail

  Το παράδειγμα του "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΗΛΙΟΣ" θα πρέπει να μας ανησυχεί σοβαρά για τη βιώσιμη ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα. 
  Με την έναρξη του συνεδρίου του ΥΠΕΚΑ για τις ανανεώσιμες πηγές, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως εθνική προτεραιότητα τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και παράλληλα παρουσίασε την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με την πρόσβαση τρίτων στους λιγνίτες, την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας κ.λ.π. ως ενέργειες που συνθέτουν τη δυναμική του κλάδου για τα επόμενα χρόνια.

  Περισσότερα...
   


  Σελίδα 62 από 71