«Ζητούμενο στις εκλογές η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης των κομμάτων προς τους πολίτες και την κοινωνία με πρόγραμμα και θέσεις που θα την κρατήσουν την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια»

  E-mail

  Σε λίγες ημέρες και τυπικά η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο  Και το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο παλιοί και νέοι κομματικοί σχηματισμοί είναι έτοιμοι να δώσουν την εκλογική μάχη από θέση ευθύνης για τη χώρα, με σχέση εμπιστοσύνης προς τους πολίτες και την κοινωνία, με πρόγραμμα, θέσεις και συγκεκριμένες διεκδικήσεις, οι οποίες είναι δυνατόν να οδηγήσουν τη χώρα σε ανάκαμψη μακριά από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται με ευθύνη όλων εκείνων που διαμόρφωσαν το περιεχόμενο της πολιτικής. Και σήμερα είτε ζητούν τη συγγνώμη της, όπως ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είτε διεκδικούν την αυτοδυναμία, όπως ο πρόεδρος της ΝΔ. Μια οικονομική πολιτική, όπως και μία πελατειακή διαχείριση την οποία άσκησαν από κοινού και που οδήγησε στο να καταστρέφεται ο κοινωνικός ιστός, να εξαφανίζεται η μεσαία τάξη, να βαθαίνει η ύφεση και μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας να σπρώχνονται προς τα κάτω (ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ Κυριακής). 

  Περισσότερα...
   

  Χωρίς την εκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας η οικονομία θα βυθίζεται στην ύφεση, η ανεργία θα καλπάζει και τα έσοδα θα αναζητούνται μόνο στην περικοπή συντάξεων, μισθών και κοινωνικών δαπανών.

  E-mail

  Οι απόλυτα λανθασμένες επιλογές για την οικονομία και την ανάπτυξη, η συρρίκνωση του ΠΔΕ, η αδυναμία διεκδίκησης στη νέα δανειακή σύμβαση ενός αναπτυξιακού προγράμματος και οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ, έχουν επιφέρει το θανάσιμο πλήγμα στον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό της χώρας, που μαζί με τα υπόλοιπα δεινά των μνημονιακών πολιτικών βαθαίνουν την ύφεση, βυθίζουν τη χώρα στην υπανάπτυξη, εκτοξεύοντας την ανεργία, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων στα ύψη.( εφ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 26-03-2012).

  Περισσότερα...
   

  Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες.

  E-mail

  Η επιλογή Χρυσοχοΐδη, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, για μια προεκλογική καμπάνια εκμετάλλευσης του αισθήματος ανασφάλειας των ελλήνων πολιτών σε σχέση με τους μετανάστες, εντάσσεται σε μια επικοινωνιακή πολιτική και όχι στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

  Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι για την αντιμετώπιση του υπαρκτού προβλήματος των μεταναστών απαιτείται ένα σύνολο μέτρων, που μπορούν να έχουν αποτελεσματικότητα αν εφαρμοστούν στο σύνολο τους και όχι η υποδαύλιση ενός ρατσισμού.

  Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει:

  Περισσότερα...
   

  Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαίο η Αυτοδιοίκηση να προσανατολιστεί στην ενίσχυση πολιτικών κοινωνικής αλληλεγγύης και δικτύωσης, ανάπτυξης νέων μορφών οικονομικής δραστηριότητας μέσω της κοινωνικής οικονομίας

  E-mail

  Να αναπτύξει πολιτικές για να παραμείνει η κοινωνία όρθια και η οικονομία ζωντανή, τόνισε στην τοποθέτησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Ασημίνα Ξηροτύρη κατά την συζήτηση του απολογισμού των πεπραγμένων της Περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας   έτους 2011. Η τοποθέτησή της στο σύνολό της έχει ως εξής:
  Συζητάμε σήμερα τον απολογισμό πεπραγμένων της Περιφέρειας ΚΜ για το 2011 σε μια περίοδο όπου η κρίση χρέους, οι πολιτικές που εφάρμοσαν   και ο τρόπος που μέχρι σήμερα διαχειρίστηκαν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού τα προβλήματα της χώρας την έχουν οδηγήσει σε ελεγχόμενη χρεοκοπία. Ζούμε τραγικές στιγμές.
  Οι μνημονιακές πολιτικές, που σήμερα συνεχίζει το δίδυμο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, διεύρυναν την ύφεση, έπληξαν την κοινωνία, λειτούργησαν οριζόντια και ισοπεδωτικά, μετέφεραν όλα τα βάρη της κρίσης σε όσους ήταν ο εύκολος, αλλά και ο πιο απροστάτευτος στόχος, στους εργαζόμενους, στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους, στους νέους που τους στέρησαν κάθε ελπίδα για αξιοπρεπή εργασία, όπως   και τη χώρα και ιδιαίτερα τις Περιφέρειες κάθε προοπτική για ανάπτυξη. 

  Περισσότερα...
   

  Οι κινητοποιήσεις και το κύμα αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας από τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης ενισχύουν τις πολιτικές κοινωνικής συνοχής και συνανάπτυξης σε μία Ευρώπη Ενοποιημένη.

  E-mail
  Καταγράφουν  την ανάγκη αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών και απεξάρτησης από τις νεοφιλελευθερες πολιτικές του μονοδρόμου που επιβάλλουν οι συντηρητικές δυνάμεις  της Ευρώπης. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε    είναι ανάγκη να βρεθούν στο πολιτικό προσκήνιο οι δυνάμεις εκείνες που θέλουν μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής, μια Ευρώπη πολιτικά και οικονομικά ενοποιημένη. Διαφορετικά, με πρώτες τις χώρες του νότου, μία αυταρχική και συντηρητική Ένωση θα αρχίσει να διώχνει  τα παιδιά της .
   


  Σελίδα 63 από 71