Η ΔΗΜ.ΑΡ.πρέπει να γίνει μία δύναμη κρίσιμη, μια αριστερά με θέσεις και προτάσεις σε ένα δημοκρατικό – προοδευτικό πρόγραμμα, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και στην εμπιστοσύνη που της δείχνουν.

  E-mail

  Τόνισε η Ασημίνα Ξηροτύρη στη Συνδιάσκεψη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Θεσ/νίκης, με την ομιλία της που έχει ως εξής:

  Η Συνδιάσκεψη μας γίνεται στο κρισιμότερο κυριολεκτικά Σαββατοκύριακο για τη χώρα. Θα έλεγα χωρίς υπερβολή ότι ζούμε σήμερα το πλήρες – τραγικό αδιέξοδο στο οποίο μας οδήγησαν οι πολιτικές επιλογές «Κυβέρνησης και τρόικας» και οι ρυθμίσεις του μνημονίου, με όσα απορρέουν από αυτό, που βύθισαν την χώρα στο πουθενά, εξουθένωσαν την κοινωνία χωρίς να προωθήσουν στο ελάχιστο τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

   

  Οι Έλληνες πολίτες είναι αγανακτισμένοι και οργισμένοι. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, εμείς, το κόμμα μας η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είμαστε και σήμερα σε κινητοποίηση για να αποτρέψουμε τη συμφωνία κυβέρνησης – των τριών πολιτικών αρχηγών-τρόικα. Μίας συμφωνίας που αποτελεί μια χωρίς προηγούμενο βάναυση επίθεση στους μισθούς και τα επιδόματα ανεργίας, στις συντάξεις, στις εργασιακές σχέσεις, στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, στο ίδιο το εργατικό δίκαιο της χώρας. Οι Έλληνες πολίτες είναι αγανακτισμένοι γιατί παρά τις πρωτοφανείς τους θυσίες κανένας από τους ονομαστικούς στόχους για το δημόσιο έλλειμμα και την ανάπτυξη και την ανάκαμψη δεν θα επιτευχθεί. Γιατί τα αποτελέσματα αυτής της αποτυχίας θα κληθούν να υποστούν και πάλι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι συνεχώς πολλαπλασιαζόμενοι άνεργοι
  Περισσότερα...
   

  Με τις μαζικές κινητοποιήσεις του ο ελληνικός λαός πρέπει να ανατρέψει τη συμφωνία Κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ- και τροϊκας, που αποτελεί την πιο βάναυση επίθεση στους μισθούς, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις, το ελληνικό δίκαιο.

  E-mail
  Μαζικός θα  πρέπει να είναι ο αγώνας  και οι κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού αυτό το τριήμερο για να σταματήσουν  τη συμφωνία Κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ- και της τροϊκας, που αποτελεί μία άνευ προηγουμένου επίθεση στους μισθούς, στις συντάξεις, στα εργασιακά δικαιώματα. Για να σταματήσουν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές  που  επιχειρούνται να γίνουν νόμοι του ελληνικού κράτους και να αποτρέψουν τα βάναυσα μέτρα . Επιτέλους! γιατί ακόμη και τώρα δεν βλέπουν  το τραγικό αδιέξοδο? Ότι δηλαδή και με αυτές τις  πρωτοφανείς θυσίες του ελληνικού λαού   οι στόχοι για το δημόσιο έλλειμμα δεν θα επιτευχθούν   και η ανάπτυξη και ανάκαμψη δεν θα επιτευχθούν, για να κληθούν και πάλι - εξαθλιωμένοι πλέον- οι εργαζόμενοι, οι πολλαπλασιαζόμενοι άνεργοι και οι συνταξιούχοι να υποστούν τις συνέπειες μίας θανάσιμης πλέον αποτυχίας?
   

  Σε αυτή την αδιέξοδη κατάσταση οι δυναμικές προσπάθειες για την έγκαιρη, με δίκαιες αναπροσαρμογές, υλοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ αποτελούν αχτίδα ανάπτυξης για την Περιφέρεια και τη χώρα

  E-mail

   

  Τόνισε η Ασ. Ξηροτύρη κατά  την ανάπτυξη της Επερώτησης της "ΔΗΜ.Ο.Σ." στο Περιφερειακό Συμβούλιο "για τις καθυστερήσεις  στην υλοποίηση των Προγραμματων  του ΕΣΠΑ", αναφέροντας αναλυτικά ότι:  Οι απόλυτα λανθασμένες επιλογές για την οικονομία και την ανάπτυξη,  μεταξύ των οποίων και οι συνεχείς μειώσεις του Προγρ/τος Δημ. Επενδύσεων,  έχουν επιφέρει το θανάσιμο πλέον πλήγμα στον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό της χώρας, που μαζί και με τα υπόλοιπα δεινά των μνημονιακών πολιτικών και των επιταγών της τρόϊκα βαθαίνουν την ύφεση, βυθίζουν τη χώρα στην ανεργία και την υπανάπτυξη και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Η χώρα μας δανείζεται μια ακόμη φορά για να πληρώνει τους τόκους των δανείων. Επιβάλλονται νέες, πρωτοφανείς θυσίες στον ελληνικό λαό που έχουν  αντίκρισμα την περαιτέρω ύφεση και όχι την ανάπτυξη και ανάκαμψη. Σ΄ αυτή την κρίσιμη και τραγικά αδιέξοδη κατάσταση ..
  Περισσότερα...
   

  "Agrotica 2012": Στον πρωτογενή τομέα η Κεντρική Μακεδονία κέντρο βοοτροφίας και παραγωγής βασικών αγροτικών προϊόντων, μέσα στην κρίση πρέπει να βρει τον τρόπο να ανακάμψει και να τονώσει την οικονομία της περιοχής

  E-mail

   Επισημαίνει η Ασ. Ξηροτύρη με την ευκαιρία της 24ης Agrotica 2012, σε μία  συνόψιση των  θέσεων της Παράταξης "ΔΗΜ.Ο.Σ." για τον πρωτογενη τομέα στην ΠΚΜ, προσθέτοντας  ότι τα  προβλήματα του αγροτικού τομέα της Περιφέρειας  που χαρακτηρίζουν το υπόβαθρό του συνδέονται με: Το ανθρώπινο δυναμικό, το μέγεθος των εκμεταλλεύσεων, την υποβάθμιση των φυσικών πόρων, τα περιβαλλοντικά προβλήματα, την υποδομή για την παραγωγή, για την  εμπορία και μεταποίηση, την επαγγελματική επιμόρφωση, τη διοικητική και τεχνική στήριξη και τους Συνεταιρισμούς. Έτσι οι δυνατότητες που διαμορφώνονται για τον αγροτικό τομέα έχουν σχέση με την ενίσχυση του ρυθμού βελτίωσης της διάρθρωσης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, τη διαφοροποίηση των παραγωγικών κατευθύνσεων, τη διάδοση σύγχρονων γεωργικών πρακτικών, την Προστασία του περιβάλλοντος και των  φυσικών πόρων, την αναδιάρθρωση της γεωργίας και βέβαια τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων...

   

   
  Περισσότερα...
   

  Στην κρίσιμη εποχή που ζούμε γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη να έχουμε έναν ολοκληρωμένο περιφερειακό προγραμματισμό, να έχουμε ένα σαφές χρηματοδοτικό πλαίσιο που θα μας εξασφαλίζει τη συνέργια, την οικονομική αλληλεγγύη, την διάχυση των ωφελειών ….

  E-mail

  Στην κρίσιμη εποχή που ζούμε  γίνεται πιο  επιτακτική η ανάγκη να έχουμε έναν ολοκληρωμένο περιφερειακό προγραμματισμό, να έχουμε ένα σαφές χρηματοδοτικό πλαίσιο που θα μας εξασφαλίζει τη συνέργια, την οικονομική αλληλεγγύη, την διάχυση των ωφελειών ….

  Τόνισε στην τοποθέτησής της η Ασημίνα Ξηροτύρη στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

   

  και τη χωρική συνοχή για την άρση των ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων, για ένα ενιαίο δημοκρατικό σχεδιασμό και   ο σχεδιασμός που μας παρουσιάζετε σήμερα δεν έχει επιτύχει αυτό το στόχο, όπως  και τεκμηριωμένη ιεράρχηση των έργων : των βασικών έργων υποδομής των έργων κοινωνικού εξοπλισμού, προστασίας και ανάδειξης των φυσικών και πολιτιστικών οικοσυστημάτων και πόρων, όπως και των συστημάτων διαχείρισης των μεγάλων προβλημάτων και των κοινωνικών κρίσεων, ανέφερε μεταξύ των άλλων η Ασημίνα Ξηροτύρη στην τοποθέτησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ...
  Περισσότερα...
   


  Σελίδα 64 από 71