Οι προϋπολογισμοί των Περιφερειών κυριαρχούνται από τις κατευθύνσεις του κρατικού προϋπολογισμού της βαθιάς λιτότητας, της περαιτέρω συμπίεσης του κοινωνικού κράτους, της μισθωτής εργασίας και των δημόσιων επενδύσεων.

  E-mail

   Το ότι με τον νέο  κρατικό προϋπολογισμό θα συνεχιστεί η λιτότητα, η ύφεση και  το κυνήγι  του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2012, αυτό προκαλεί τεράστια ανησυχία σε όλους και ιδιαίτερα σ’ εμάς που υπηρετούμε τον νέο θεσμό των Περιφερειών της χώρας, για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των οποίων έχουν δοθεί οι αντίστοιχες κατευθύνσεις. Δηλαδή, οι κατευθύνσεις της περαιτέρω συρρίκνωσης των κοινωνικών δαπανών και  των αναπτυξιακών δράσεων. Αν δεν διεκδικήσουμε και δεν αντισταθούμε θα έχουμε προυπολογισμούς, όπως δυστυχώς και το σχέδιο που συζητάμε, που θα βαδίζουν  στην πεπατημένη του κρατικού  προϋπολογισμού, της   σταθερής κατεύθυνσης λιτότητας, της συμπίεσης του κοινωνικού κράτους, των δαπανών για τη μισθωτή εργασία, των δημόσιων επενδύσεων, ανέφερε μεταξύ των άλλων η Ασ. Ξηροτύρη από τη    στη συζήτηση στο Περιφ. Συμβούλιο για τον Προϋπολογισμό 2012.

  Περισσότερα...
   

  Η ομιλία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στη συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, στις 24/11/2011

  E-mail

  Η ομιλία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στη συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη

  Ζούμε σε μια περίοδο ραγδαίων αλλαγών που αποσταθεροποιούν τη ζωή των ανθρώπων διεθνώς. Η κρίση της οικονομίας που κυριαρχείται από πλασματικά χρηματοοικονομικά προϊόντα , η τυραννία του χρέους και η περιοριστική οικονομική πολιτική  αποδομούν κατακτήσεις χρόνων και δημιουργούν επισφάλεια στο σύνολο των εργαζόμενων.

  Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή αφού βρέθηκε στη δίνη της κρίσης. Τα αδιέξοδα των πολιτικών σε Ευρώπη και Ελλάδα είναι προφανή.

  Αυτή η κατάσταση δεν προκύπτει ως νομοτέλεια φυσικών νόμων. Οι πολιτικές ξαναγράφονται. Θα μείνουμε στα ίδια  ή θα δώσουμε μια κοινωνική και δημοκρατική απάντηση στα διλλήματα της κρίσης;

  Η Ελλάδα χρειάζεται άλλους συσχετισμούς , άλλες πολιτικές και άλλο δρόμο. 

  Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της χώρας χρειάζονται κουράγιο, δύναμη, αλληλεγγύη. Πρέπει  να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους , να κάνουν αυτό που δεν κάνουν οι οικονομικές ελίτ της χώρας.
  Περισσότερα...
   

  Τοποθέτηση της Ασ. Ξηροτύρη στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την πορεία του ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία, την ανάγκη επικαιροποίησης του Προγράμματος και της επιτάχυνσης της υλοποίησής του.

  E-mail

  Ευχαριστώ καταρχήν γιατί έγινε δεκτό  το αίτημα που έθεσα με την επιστολή μου . Θεωρώ έτσι ότι και  με τη δική μου συμβολή, [ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πολύ ουσιαστική.] ανοίγουμε μία ουσιαστική συζήτηση  και εύχομαι να υπάρξει  μία γόνιμη, δημοκρατική αλλά  και σφικτή διαδικασία για να πάμε μπροστά, γιατί τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τη χώρα και πολύ περισσότερο για την ανάπτυξη των Περιφερειών της .... 

  Περισσότερα...
   

  Επίκαιρο άρθρο της Ναόμι Κλάιν για τα δύσκολα που περνάμε και τη δύναμη των κινητοποιήσεων του λαού ενάντια στο εκτός ελέγχου άδικο σύστημα, την ασύδοτη απληστία που έχει καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία και το περιβάλλον.

  E-mail

  "Γιατί διαδηλώνουν;" αναρωτιούνται οι αυθεντίες. Εν το μεταξύ ο υπόλοιπος κόσμος ρωτά: "Γιατί αργήσατε τόσο;". "Αναρωτιόμασταν πότε θα εμφανιστείτε". Και οι περισσότεροι απλά είπαν: "Καλωσήρθατε"...Όλοι γνωρίζουμε ή τουλάχιστον αισθανόμαστε πως ο κόσμος έχει έρθει τα πάνω κάτω ¨ Το ζήτημα είναι πως σήμερα ο καθένας μπορεί να δει πως πρόκειται για ένα βαθιά άδικο σύστημα που έχει βγει εκτός ελέγχου. Η ασύδοτη απληστία έχει καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία και εξίσου το φυσικό περιβάλλον...

   

  Περισσότερα...
   

  Συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στη ΔΕΘ

  E-mail

  Συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στη ΔΕΘ

   1. Πριν από ένα χρόνο, από αυτή την αίθουσα της ΔΕΘ, παρουσίασα τις απόψεις του κόμματός μας για την οικονομία και την κοινωνία σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο. Ο Ελληνικός λαός βάδιζε τότε τα πρώτα βήματα της μεγάλης δοκιμασίας στην οποία είχε εισέλθει, με την υπογραφή του Μνημονίου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

  2. Όσα αισιόδοξα μηνύματα και αν προσπάθησε να δώσει ο πρωθυπουργός στο κόμμα του και στους πολίτες της χώρας με την ευκαιρία της 37ης επετείου της 3ης του Σεπτέμβρη, καθώς και με τις ομιλίες του στην ΔΕΘ για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, η πραγματικότητα είναι τόσο κραυγαλέα και τόσο πείσμων και οι επιπτώσεις της διακυβέρνησης τόσο χειροπιαστές για τους Έλληνες πολίτες,   που δεν μπορούν με κανένα τρόπο να εξωραϊστούν.

  Επισημάναμε αμέσως ότι είναι δοκιμασμένη μέθοδος η φυγή προς τα μπρος με υποσχέσεις, αλλά όταν επαναλαμβάνεται σε κάθε κρίσιμη στιγμή, όταν δεν έχει καμιά επαφή με το παρόν που βοά, τότε καμιά ζωντανή δύναμη της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να κινητοποιήσει.

   

  Περισσότερα...
   


  Σελίδα 65 από 71