Τροπολογία της ΔΗΜΑΡ για την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστησαν οι μικρο-ομολογιούχοι από το κούρεμα των ομολόγων με την εφαρμογή του PSI

  E-mail

  Η τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει ως στόχο την αποκατάσταση της οικονομικής ζημίας που υπέστησαν 15.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν τις όποιες αποταμιεύσεις τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Ειδικότερα, προβλέπει την πλήρη αποζημίωση των μικρο-ομολογιούχων έως του ποσού των 100.000 ευρώ και σε χρονικό ορίζοντα έως δέκα (10) έτη, καθώς και τη μερική αποζημίωση και σε βάθος 10ετίας των ομολογιούχων από 100.000 ευρώ και άνω.

  Ακολουθεί το κείμενο της τροπολογίας:

  Περισσότερα...
   

  Συνέντευξη στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής: Επιβεβλημένη η αλλαγή πολιτικής προς μια προοδευτική, αριστερή κατεύθυνση

  E-mail

  Η Ασημίνα Ξηροτύρη, σε συνέντευξή της στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση υπό την σκιά των αρνητικών δημοσκοπήσεων και υπό την πίεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για εκλογές, προσπαθεί να διαμορφώσει ένα τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας, και μάλιστα τελευταία ένα κλίμα τέλους των μνημονίων. Η προσπάθειά της όμως προσκρούει στη σκληρή πραγματικότητα της συντηρητικής της πολιτικής και των μνημονιακών δεσμεύσεων, που ουσιαστικά συντηρούν την ύφεση και διατηρούν το χρέος σε δυσθεώρητο ύψος, λειτουργώντας αποτρεπτικά για την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων. Θεωρεί γι' αυτό επιβεβλημένη την αλλαγή πολιτικής προς μια προοδευτική, αριστερή κατεύθυνση.

  Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

  Περισσότερα...
   

  Η τροπολογία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών

  E-mail

  Η βουλευτής Ασημίνα Ξηροτύρη στην τοποθέτησή της επί της Τροπολογίας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η τροπολογία κατατέθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, που σημαίνει ότι υπήρξε περαιτέρω αύξηση του χρέους των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και πολλές επιχειρήσεις έφτασαν πλέον να μην μπορούν να κάνουν χρήση αυτής της ρύθμισης. Παρουσιάζει θετικά σημεία και αποτελεί βελτίωση των υφιστάμενων ρυθμίσεων. Παρ’ όλα αυτά, δεν επαρκεί, δεν δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών, ούτε στο βραχνά των ασφαλιστικών ταμείων. Δεν φαίνεται να επιλύει, λοιπόν, ουσιαστικά και οριστικά τα υπάρχοντα προβλήματα.

  Για να παρακολουθήσετε την τοποθέτηση της βουλευτού, πατήστε εδώ.

   

  Άρθρο στη Μακεδονία της Κυριακής: Η ελπίδα της χώρας έρχεται από τα αριστερά

  E-mail

  H Ασημίνα Ξηροτύρη, σε συνέντευξή της στη Μακεδονία της Κυριακής, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι η όποια συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει βάσει προγραμματικών συγκλίσεων για τον κοινό στόχο μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, όπως πολλές φορές έχει τονίσει η ίδια. Οι προγραμματικές προσεγγίσεις, οι άξονες και οι προτεραιότητες της ΔΗΜΑΡ με τους κύριους πυλώνες και άξονες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βασικά σημεία σύγκλισης. Ο τρόπος διεκδίκησης και η εξειδίκευση μπορεί να έχουν διαφορές. Χρειάζεται γι’ αυτό δουλειά από όλους, ώστε όλα να γίνουν πιο στέρεα και βιώσιμα, για να επιτευχθεί ο βασικός στόχος της προοδευτικής και αποτελεσματικής διακυβέρνησης. Το ζητούμενο για τη χώρα και τους πολίτες είναι να πιστέψουν ότι πράγματι υπάρχει ελπίδα να αλλάξει η σημερινή πολιτική. Και σήμερα αυτήν την ελπίδα μπορεί να την προσφέρει μόνον η Αριστερά. Επισημαίνει δε ότι αυτή είναι και η δική της προτεραιότητα. Και όχι η διατήρηση της βουλευτικής της έδρας.

  Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

  Περισσότερα...
   

  Προϋπολογισμός προσήλωσης στη σκληρή πραγματικότητα των μνημονιακών δεσμεύσεων που παρατείνουν την ύφεση και εντείνουν την αποσταθεροποίηση των συνθηκών ζωής των πολιτών

  E-mail

  Η Ασημίνα Ξηροτύρη, γενική εισηγήτρια για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2015, κατά τη συζήτησή του τόνισε ότι αποτελεί τον καθρέπτη της συντηρητικής πολιτικής που ασκείται εδώ και πέντε χρόνια στη χώρα, η οποία έχει οδηγήσει στη βαθιά ύφεση, την έκρηξη της ανεργίας και των κοινωνικών ανισοτήτων. Μπορεί για κάποια οικονομικά μεγέθη που έχουν σχέση με την σταθεροποίηση οι επιδόσεις να είναι θετικές εκείνο όμως που είναι δυστυχώς κοινά αποδεκτό: Είναι η αποσταθεροποίηση των συνθηκών ζωής των πολιτών, η κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου, οι αδικίες που γίνονται και οι κοινωνικές ανισότητες που διευρύνονται όσο σε καμία άλλη χώρα που της επεβλήθη πρόγραμμα προσαρμογής. Καθώς και η πλήρης στασιμότητα στην αναπτυξιακή διαδικασία και την τόνωση της πραγματικής οικονομίας, με αποτέλεσμα την εκτόξευση της ανεργίας στο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, την βύθιση του ΑΕΠ και την αναπόφευκτη έτσι παραμονή του χρέους σε δυσθεώρητα ύψη χωρίς προοπτικές βιωσιμότητάς του.

  Το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε η βουλευτής έχει ως εξής:

  Περισσότερα...
   


  Σελίδα 7 από 71