ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΥΓΗ Κοπεγχάγη και το κλίμα για το ΚΛΙΜΑ, δεν φαίνεται να βελτιώνεται!

  E-mail

   Κοπεγχάγη  και το κλίμα για το ΚΛΙΜΑ, με ευθύνη των πλούσιων χωρών,  δεν φαίνεται να βελτιώνεται!

  Την καλή αρχή της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Περιβάλλον το 1992 στο Ρίο, ακολούθησαν πολλές Διασκέψεις, ίδρυση επιτροπών, όπως η Διακυβερνητική Επιτροπή  για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), πρωτόκολλα και συμφωνίες, όπως  του Κυότο και κυρίως αναπτύχθηκε ένα ενεργό κίνημα εκατομμυρίων πολιτών, που   ζητά   από τις  Κυβερνήσεις να δράσουν  πιο γρήγορα και αποτελεσματικά για την προστασία του Περιβάλλοντος, με αιχμή την κλιματική αλλαγή.

  Το κίνημα αυτό των πολιτών απέτρεψε, στο παρά πέντε, την αποτυχία της  διάσκεψης του ΟΗΕ  στο Μπαλί για το Κλίμα   και ανάγκασε τους ηγέτες  191 χωρών, μεταξύ των οποίων και τις ΗΠΑ, να συμφωνήσουν σε ένα  με σκοπό τη διαμόρφωση στη Κοπεγχάγη το 2009 μίας  νέας νομικής συμφωνίας για το Κλίμα,  σε αντικατάσταση αυτής του Κυότο.

  Με αδιαμφισβήτητη την αύξηση της θερμοκρασίας του κλιματικού συστήματος,  η Παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και  η  Διακυβερνητική Επιτροπή  (IPCC) έχουν δώσει   όλα τα στοιχεία για το τι πρέπει  να  κάνουμε,   ώστε να αποτραπεί η αύξηση της θερμοκρασίας του Κλίματος κατά 2ο C έως το 2050

   

  Περισσότερα...
   

  ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ , 04/12/2009

  E-mail

  «Κοπεγχάγη, πόσο κοντά  είμαστε σε μια δίκαιη και ισχυρή συμφωνία για το Κλίμα»

  Μετά και  την ομοφωνία μπροστά στον κίνδυνο από τα μεγάλα περιβαλλοντικά του πλανήτη, με αιχμή την κλιματική αλλαγή, οι πολίτες έχουν έντονα ευαισθητοποιηθεί και ζητούν από τις  Κυβερνήσεις να δράσουν  πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Ένα ζωντανό κίνημα εκατομμυρίων πολιτών, από την κρίσιμη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Περιβάλλον στο 1992 στο Ρίο, παρακολουθεί όλες τις επόμενες παγκόσμιες  Διασκέψεις και απέτρεψε, στο παρά πέντε, την αποτυχία της  διάσκεψης του ΟΗΕ  στο Μπαλί για το Κλίμα  το 2007 , αναγκάζοντας τους ηγέτες  191 χωρών, να  συμφωνήσουν έστω σε ένα  με σκοπό τη διαμόρφωση στη Κοπεγχάγη  μίας   νομικής συμφωνίας για το Κλίμα,  σε αντικατάσταση αυτής του Κυότο.

  Παρακολουθεί με αγωνία   όλα  τα στοιχεία της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) και της επιστημονικής κοινότητας "ότι  η  αύξηση της θερμοκρασίας του κλίματος είναι αδιαμφισβήτητη και  απειλεί  καταλυτικά την ανάπτυξη των οικονομιών, των κοινωνιών και του περιβάλλοντος, γιαυτό και είναι ανάγκη  έως το 2050 να αποτραπεί η αύξησή της  κατά 2 βαθμούς Κελσίου, σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή".

   

   
  Περισσότερα...
   

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

  E-mail

  Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΡΙΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

  «Ο δικομματισμός έχει συγκλίνουσες πολιτικές...»,    Συνέντευξη στην ΝΤΟΡΑ ΝΤΑΪΛΙΑΝΑ

  Όσον αφορά στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη σημειώνει ότι «η Αριστερα πρέπει να έχει την αυτονομία της, τις προγραμματικές θέσεις και διεκδικήσεις της για να μετακινεί σε προοδευτική κατεύθυνση την πολιτική ζωή, πολύ περισσότερο στην παρούσα κρίση». Στο ερώτημα γιατί οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μετείχαν στον ΣΥΡΙΖΑ, απαντά «Το ενωτικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ προήλθε από τη σύγκλιση κομμάτων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς, μετά από κοινωνικό διάλογο. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μετείχαν, αφού οι ίδιοι δεν αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί.

  Περισσότερα...
   

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΥΓΗ

  E-mail

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΑΣΗΜΙΝΑΣ  ΞΗΡΟΤΥΡΗ – ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ

  Σε τι κατά τη γνώμη σας  πρέπει  να επικεντρωθούν αυτές οι εκλογές

  Στο επίκεντρο αυτών των εκλογών πρέπει να είναι η οικονομική και κοινωνική κρίση και οι πολιτικές που τη δημιούργησαν.

  Η κρίση, όπως τη ζουν οι εργαζόμενοι με την επισφαλή εργασία, οι άνεργοι και οι νέοι άνθρωποι που δεν βλέπουν διέξοδο, όπως τη βιώνει  η κοινωνία  με τις συνθήκες διαφθοράς,  και την ραγδαία   περιβαλλοντική και πολιτιστική   υποβάθμιση, την ένδεια στην παιδεία, την υγεία και τις κοινωνικές παροσχές.

  Περισσότερα...
   

  ΆΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΣΟΚ

  E-mail

  «Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ, ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ  ΤΑ ΟΣΑ ΕΞΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ    ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΟΥΣ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ»

  Έκθεση ιδεών με ωραία και μεγάλα λόγια, που έρχεται σε ριζική αντίθεση - χωρίς μάλιστα την παραμικρή αυτοκριτική αναφορά - με όλη την πολιτική που υλοποίησαν ή παρέλειψαν να υλοποιήσουν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ν.Δ. που ακολούθησε, αποτελούν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, που συνόψισε μεταξύ των άλλων  ο Πρόεδρός του στη ΔΕΘ.

  Περισσότερα...
   


  Σελίδα 70 από 71