Home Πολιτική Δραστηριότητα Άρθρα - Συνεντεύξεις
Άρθρα - Συνεντεύξεις

«Ζητούμενο στις εκλογές η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης των κομμάτων προς τους πολίτες και την κοινωνία με πρόγραμμα και θέσεις που θα την κρατήσουν την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια»

E-mail Εκτύπωση PDF

Σε λίγες ημέρες και τυπικά η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο  Και το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο παλιοί και νέοι κομματικοί σχηματισμοί είναι έτοιμοι να δώσουν την εκλογική μάχη από θέση ευθύνης για τη χώρα, με σχέση εμπιστοσύνης προς τους πολίτες και την κοινωνία, με πρόγραμμα, θέσεις και συγκεκριμένες διεκδικήσεις, οι οποίες είναι δυνατόν να οδηγήσουν τη χώρα σε ανάκαμψη μακριά από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται με ευθύνη όλων εκείνων που διαμόρφωσαν το περιεχόμενο της πολιτικής. Και σήμερα είτε ζητούν τη συγγνώμη της, όπως ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είτε διεκδικούν την αυτοδυναμία, όπως ο πρόεδρος της ΝΔ. Μια οικονομική πολιτική, όπως και μία πελατειακή διαχείριση την οποία άσκησαν από κοινού και που οδήγησε στο να καταστρέφεται ο κοινωνικός ιστός, να εξαφανίζεται η μεσαία τάξη, να βαθαίνει η ύφεση και μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας να σπρώχνονται προς τα κάτω (ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ Κυριακής). 

Περισσότερα...
 

Χωρίς την εκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας η οικονομία θα βυθίζεται στην ύφεση, η ανεργία θα καλπάζει και τα έσοδα θα αναζητούνται μόνο στην περικοπή συντάξεων, μισθών και κοινωνικών δαπανών.

E-mail Εκτύπωση PDF

Οι απόλυτα λανθασμένες επιλογές για την οικονομία και την ανάπτυξη, η συρρίκνωση του ΠΔΕ, η αδυναμία διεκδίκησης στη νέα δανειακή σύμβαση ενός αναπτυξιακού προγράμματος και οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ, έχουν επιφέρει το θανάσιμο πλήγμα στον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό της χώρας, που μαζί με τα υπόλοιπα δεινά των μνημονιακών πολιτικών βαθαίνουν την ύφεση, βυθίζουν τη χώρα στην υπανάπτυξη, εκτοξεύοντας την ανεργία, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων στα ύψη.( εφ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 26-03-2012).

Περισσότερα...
 

Η ΔΗΜ.ΑΡ.πρέπει να γίνει μία δύναμη κρίσιμη, μια αριστερά με θέσεις και προτάσεις σε ένα δημοκρατικό – προοδευτικό πρόγραμμα, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και στην εμπιστοσύνη που της δείχνουν.

E-mail Εκτύπωση PDF

Τόνισε η Ασημίνα Ξηροτύρη στη Συνδιάσκεψη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Θεσ/νίκης, με την ομιλία της που έχει ως εξής:

Η Συνδιάσκεψη μας γίνεται στο κρισιμότερο κυριολεκτικά Σαββατοκύριακο για τη χώρα. Θα έλεγα χωρίς υπερβολή ότι ζούμε σήμερα το πλήρες – τραγικό αδιέξοδο στο οποίο μας οδήγησαν οι πολιτικές επιλογές «Κυβέρνησης και τρόικας» και οι ρυθμίσεις του μνημονίου, με όσα απορρέουν από αυτό, που βύθισαν την χώρα στο πουθενά, εξουθένωσαν την κοινωνία χωρίς να προωθήσουν στο ελάχιστο τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

 

Οι Έλληνες πολίτες είναι αγανακτισμένοι και οργισμένοι. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, εμείς, το κόμμα μας η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είμαστε και σήμερα σε κινητοποίηση για να αποτρέψουμε τη συμφωνία κυβέρνησης – των τριών πολιτικών αρχηγών-τρόικα. Μίας συμφωνίας που αποτελεί μια χωρίς προηγούμενο βάναυση επίθεση στους μισθούς και τα επιδόματα ανεργίας, στις συντάξεις, στις εργασιακές σχέσεις, στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, στο ίδιο το εργατικό δίκαιο της χώρας. Οι Έλληνες πολίτες είναι αγανακτισμένοι γιατί παρά τις πρωτοφανείς τους θυσίες κανένας από τους ονομαστικούς στόχους για το δημόσιο έλλειμμα και την ανάπτυξη και την ανάκαμψη δεν θα επιτευχθεί. Γιατί τα αποτελέσματα αυτής της αποτυχίας θα κληθούν να υποστούν και πάλι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι συνεχώς πολλαπλασιαζόμενοι άνεργοι
Περισσότερα...
 

Σε αυτή την αδιέξοδη κατάσταση οι δυναμικές προσπάθειες για την έγκαιρη, με δίκαιες αναπροσαρμογές, υλοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ αποτελούν αχτίδα ανάπτυξης για την Περιφέρεια και τη χώρα

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Τόνισε η Ασ. Ξηροτύρη κατά  την ανάπτυξη της Επερώτησης της "ΔΗΜ.Ο.Σ." στο Περιφερειακό Συμβούλιο "για τις καθυστερήσεις  στην υλοποίηση των Προγραμματων  του ΕΣΠΑ", αναφέροντας αναλυτικά ότι:  Οι απόλυτα λανθασμένες επιλογές για την οικονομία και την ανάπτυξη,  μεταξύ των οποίων και οι συνεχείς μειώσεις του Προγρ/τος Δημ. Επενδύσεων,  έχουν επιφέρει το θανάσιμο πλέον πλήγμα στον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό της χώρας, που μαζί και με τα υπόλοιπα δεινά των μνημονιακών πολιτικών και των επιταγών της τρόϊκα βαθαίνουν την ύφεση, βυθίζουν τη χώρα στην ανεργία και την υπανάπτυξη και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Η χώρα μας δανείζεται μια ακόμη φορά για να πληρώνει τους τόκους των δανείων. Επιβάλλονται νέες, πρωτοφανείς θυσίες στον ελληνικό λαό που έχουν  αντίκρισμα την περαιτέρω ύφεση και όχι την ανάπτυξη και ανάκαμψη. Σ΄ αυτή την κρίσιμη και τραγικά αδιέξοδη κατάσταση ..
Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 11 από 66