Home Πολιτική Δραστηριότητα Άρθρα - Συνεντεύξεις
Άρθρα - Συνεντεύξεις

Συνέντευξη στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής: Επιβεβλημένη η αλλαγή πολιτικής προς μια προοδευτική, αριστερή κατεύθυνση

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Ασημίνα Ξηροτύρη, σε συνέντευξή της στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση υπό την σκιά των αρνητικών δημοσκοπήσεων και υπό την πίεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για εκλογές, προσπαθεί να διαμορφώσει ένα τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας, και μάλιστα τελευταία ένα κλίμα τέλους των μνημονίων. Η προσπάθειά της όμως προσκρούει στη σκληρή πραγματικότητα της συντηρητικής της πολιτικής και των μνημονιακών δεσμεύσεων, που ουσιαστικά συντηρούν την ύφεση και διατηρούν το χρέος σε δυσθεώρητο ύψος, λειτουργώντας αποτρεπτικά για την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων. Θεωρεί γι' αυτό επιβεβλημένη την αλλαγή πολιτικής προς μια προοδευτική, αριστερή κατεύθυνση.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

Άρθρο στη Μακεδονία της Κυριακής: Η ελπίδα της χώρας έρχεται από τα αριστερά

E-mail Εκτύπωση PDF

H Ασημίνα Ξηροτύρη, σε συνέντευξή της στη Μακεδονία της Κυριακής, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι η όποια συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει βάσει προγραμματικών συγκλίσεων για τον κοινό στόχο μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, όπως πολλές φορές έχει τονίσει η ίδια. Οι προγραμματικές προσεγγίσεις, οι άξονες και οι προτεραιότητες της ΔΗΜΑΡ με τους κύριους πυλώνες και άξονες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βασικά σημεία σύγκλισης. Ο τρόπος διεκδίκησης και η εξειδίκευση μπορεί να έχουν διαφορές. Χρειάζεται γι’ αυτό δουλειά από όλους, ώστε όλα να γίνουν πιο στέρεα και βιώσιμα, για να επιτευχθεί ο βασικός στόχος της προοδευτικής και αποτελεσματικής διακυβέρνησης. Το ζητούμενο για τη χώρα και τους πολίτες είναι να πιστέψουν ότι πράγματι υπάρχει ελπίδα να αλλάξει η σημερινή πολιτική. Και σήμερα αυτήν την ελπίδα μπορεί να την προσφέρει μόνον η Αριστερά. Επισημαίνει δε ότι αυτή είναι και η δική της προτεραιότητα. Και όχι η διατήρηση της βουλευτικής της έδρας.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

Αναγκαία η αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής μ' ένα βιώσιμο πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Ασημίνα Ξηροτύρη σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι, μετά και από την εμφάνιση στη ΔΕΘ τόσο της κυβέρνησης με τις συντηρητικές κοινωνικά και οικονομικά θέσεις όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία συγκρότησε το πρόγραμμα και τις κινήσεις της ως ένα κόμμα προς την εξουσία, μεγαλώνουν οι προσδοκίες και κυρίως η πίεση των πολιτών για αλλαγή στην πολιτική αλλά με στέρεες και βιώσιμες προτάσεις προοδευτικής διακυβέρνησης. Και ότι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν με την παρούσα κυβέρνηση και η εκλογική διαδικασία γίνεται αναγκαία. Υποστηρίζοντας ότι το αδιέξοδο της σημερινής συντηρητικής πολιτικής πρέπει να σταματήσει, η βουλευτής τόνισε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μία προοδευτική και ταυτόχρονα ρεαλιστική διακυβέρνηση της χώρας, μ' ένα πλαίσιο γενναίων διεκδικήσεων μέσα στην Ευρώπη για την αναδιάρθρωση του χρέους, μ' ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης, θεσμικής αναβάθμισης και εξυγίανσης του κράτους, που θα ανατρέψει την ύφεση και θα αποκαταστήσει την κοινωνική συνοχή.  Το πλήρες κείμενο του άρθρου της έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

Το πρόγραμμα και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ και τα σημεία σύγκλισης με τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Ασημίνα Ξηροτύρη σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, μεταξύ άλλων, τόνισε: "Στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τέσσερις κύριους πυλώνες ενός προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας και τις κατά προτεραιότητα δράσεις για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων, για την επανεκκίνηση της οικονομίας σε συνδυασμό με τον τρόπο  φορολόγησης, την ανάσχεση της ανεργίας και την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και αμοιβής, όπως και τη θεσμική ανασυγκρότηση του κράτους. Ένα μεγάλο μέρος των εν λόγω προγραμματικών αξόνων και δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ έγκαιρα μέσα από συνεχείς επεξεργασίες της τις έχει αναδείξει και επέμεινε για την υλοποίησή τους και κατά την συμμετοχή της στη συγκυβέρνηση. Ο τρόπος διεκδίκησης και η εξειδίκευση αυτών έχουν διαφορές. Χρειάζεται γι’ αυτό δουλειά από όλους ώστε όλα να γίνουν πιο στέρεα και βιώσιμα αν θέλουμε να επιτευχθεί ο βασικός στόχος της προοδευτικής διακυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την εξυγίανση της πολιτικής, των δημοσίων θεσμών και της οργάνωσης του κράτουςΤο πλήρες κείμενο του άρθρου έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 2 από 66