Home Πολιτική Δραστηριότητα Άρθρα - Συνεντεύξεις
Άρθρα - Συνεντεύξεις

Άρθρο Α. Ξηροτύρη στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής: Σταθερός, προοδευτικός και εγγυητικός θα είναι ο ρόλος της ΔΗΜΑΡ για την υπέρβαση της κρίσης, με την οικονομία ζωντανή κοινωνία όρθια

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Δημοκρατική Αριστερά με τον βασικό της στόχο στηρίζει την Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, στη βάση μιας συγκεκριμένης προγραμματικής σύγκλισης. Μίας συμφωνίας σε προοδευτική κατεύθυνση που θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να εφαρμοσθεί και να καταγραφεί με θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία.

Στη ΔΗΜΑΡ γνωρίζουμε πόσο επώδυνα είναι τα μέτρα και ασφυκτικές οι πιέσεις της Tρόϊκας και των προϊστάμενων της για την εξασφάλιση των 11,5 δις. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι επιμένουν στις περαιτέρω περικοπές των δαπανών του δημοσίου, που θεωρούν ότι είναι το υποχρεωτικό –και ψηφισμένο- βήμα και από εκεί και πέρα, ό,τι επιτευχθεί στον τομέα των εσόδων το θεωρούν ευπρόσδεκτο, που θα μειώσει ουσιαστικά το πρωτογενές έλλειμμα, αλλά μη εξασφαλισμένο αντίμετρο.

Περισσότερα...
 

Άρθρο Α. Ξηροτύρη στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Όσα προγραμματικά έχουν συμφωνηθεί πρέπει να καταγραφούν με θετικό, προοδευτικό αποτύπωμα στην κοινωνία

E-mail Εκτύπωση PDF

 Η Δημοκρατική Αριστερά αποφάσισε να στηρίξει την Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, στη βάση μιας συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας και προγραμματικής σύγκλισης, με βασικό στόχο την ανάταξη της χώρας με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια. Μερικά βασικά σημεία του προγραμματικού λόγου της ΔΗΜΑΡ που υιοθετούνται από αυτή την προγραμματική συμφωνία είναι:

Κάθαρση στο Πολιτικό Σύστημα,  Αποδέσμευση από το Μνημόνιο: Διαπραγμάτευση για Επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, Πάγωμα των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Κατάργηση της Πράξης για τη μείωση του κατώτατου μισθού, Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της μετενέργειας. Δημόσια διοίκηση με ηλεκτρονική διακυβέρνησηΠαραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, Υπεράσπιση και Διεύρυνση του Κοινωνικού Κράτους: Προτεραιότητα την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που υλοποιούν το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, αύξηση και επιμήκυνση των επιδομάτων ανεργίας. Ενεργητικές πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας .

         Στη συζήτηση που άνοιξε για το μεγάλο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης και ιδιαίτερα στην αντίστοιχη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε να τηρηθούν οι προγραμματικές δεσμεύσεις για την λήψη φιλολαϊκών μέτρων ανακούφισης της κοινωνίας, για την επαναδιαπραγμάτευση στους επαχθείς όρους, όχι με την έννοια της παραμονής σ τις καλένδες, αλλά περί το μήνα Σεπτέμβριο, επιμένοντας στην επιμήκυνση της προσαρμογής, στο μεγάλο θέμα των εργασιακών σχέσεων και βέβαια της ύφεσης, επιβεβαιώνοντας έτσι τον διεκδικητικό και φιλολαϊκό ρόλο   της ΔΗΜΑΡ στην Κυβέρνηση.   

Περισσότερα...
 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΣΗΜΙΝΑΣ ΞΗΡΟΤΥΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

Αγαπητές  φίλες, αγαπητοί φίλοι,  νέοι και νέες

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη της Κυριακής: Για μια Ελλάδα με ανθρώπινο πρόσωπο,  με αισιοδοξία, με πίστη στις δικές μας δυνάμεις.

Για μια Ελλάδα που οπωσδήποτε θα έχει κυβέρνηση στις 18, κυβέρνηση προοδευτική και σταθερή που θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και την κοινωνία όρθια.

Με μια ανοιχτή αγκαλιά σε κάθε πολίτη, αλλά και με το χέρι ΨΗΛΑ να δείχνει το στόχο και να λέει όπου χρειάζεται και σε όποιον πρέπει να τ΄ ακούσει: ΟΧΙ.

Έως εδώ! Φτάνει πια με μέτρα που στρέφονται κατά των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης. Ήρθε η ώρα για Δικαιοσύνη! Ήρθε η ώρα για Πρόοδο ! Για Ανάπτυξη! Για  δουλειές στους νέους και τους ανέργους.

Ήρθε η ώρα να απλώσουμε ένα Δίκτυο Ασφάλειας για τους φτωχούς και τους απελπισμένους  Ήρθε η ώρα για τη νίκη του λαού μας. Ήρθε η ώρα της Ευθύνης για τη Δημοκρατική Αριστερά! Αυτήν την ευθύνη είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε έτοιμοι να την αναλάβουμε!

Οι εκλογές της Κυριακής γίνονται πάνω  στις προτεραιότητες που  θέσαμε.

Περισσότερα...
 

Α. ΞΗΡΟΤΥΡΗ: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει προοδευτική κυβέρνηση, ισχυρή για να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ικανή για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους πολίτες και να κρατήσει την κοινωνία όρθια (Εφημ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ).

E-mail Εκτύπωση PDF

Η αγωνία των πολιτών για την επόμενη μέρα, η όξυνση της κρίσης που έφερε το μνημόνιο και οι παραλυτικές παρενέργειες της ακυβερνησίας έχουν καταστήσει γράμμα κενό τα προεκλογικά συνθήματα και την πόλωση των κομμάτων.                                                     

Ο πολίτης θέλει αυτή τη φορά καθαρές εξηγήσεις και δεσμεύσεις.  Γιατί η κάθε εκλογική αναμέτρηση, πόσο μάλλον αυτή της 17ης Ιουνίου, δεν αναδεικνύει μόνο ένα ζήτημα, αλλά. Το πρώτο που χρειάζεται η χώρα είναι μια σαφή πολιτική αναφορικά με την πορεία της στην Ευρωζώνη και την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν σχέση με το μνημόνιο, αλλά και μια σαφή πολιτική στο εσωτερικό της χώρας που αφορά σε ουσιαστικές προοδευτικές ρυθμίσεις. Δηλαδή το σύνολο της πολιτικής που πρέπει να ασκηθεί προκειμένου να βγει η χώρα από τη συντηρητική και προβληματική θέση που βρίσκεται, προς ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 6 από 66