Home Πολιτική Δραστηριότητα Άρθρα - Συνεντεύξεις
Άρθρα - Συνεντεύξεις

Α. ΞΗΡΟΤΥΡΗ: Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και τη σχέση της οικονομικής και περιβαλλοντικής κρίσης

E-mail Εκτύπωση PDF

«Ο καθένας μας σε αυτό τον πλανήτη έχει το ίδιο δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τη φύση και την ατμόσφαιρα, αλλά και το καθήκον να προστατεύσει αυτό το δικαίωμα για τις μελλοντικές γενεές και ακόμη περισσότερο, για να ζήσει με έναν τρόπο ότι αυτό θα παραμένει διαθέσιμο».

Οι πολίτες έχουν πλέον έντονα ευαισθητοποιηθεί μπροστά στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και ζητούν από τις Κυβερνήσεις και τους φορείς της πολιτείας, να δράσουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά .

 Στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είμαστε βαθύτατα πεπεισμένοι ότι η ανάγκη για περιβαλλοντική στροφή της οικονομίας δεν έρχεται σε μια λανθασμένη χρονική στιγμή. Αντίθετα, είναι μια ώριμη δυνατότητα για τον κόσμο της οικονομίας, που επιπλέον έχει πολύ μεγάλη κοινωνική αποδοχή. Γιαυτό και επιδιώκουμε να γίνουμε η Αριστερά της αειφόρου ανάπτυξης στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κλιματικής αλλαγής..

Περισσότερα...
 

Α. ΞΗΡΟΤΥΡΗ: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει προοδευτική κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου, ισχυρή για να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ικανή για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους πολίτες και να κρατήσει την κοινωνία όρθια.

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο πολίτης ζει με την αγωνία της επόμενης μέρας, της όξυνσης της κρίσης που έφερε το μνημόνιο, αλλά και τις παρενέργειες της ακυβερνησίας γιαυτό και αναζητά καθαρές εξηγήσεις και δεσμεύσεις.

Σταθμίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης της χώρας και την ανάγκη η Ελλάδα να αποκτήσει προοδευτική κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου, ισχυρή για να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ικανή για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους πολίτες και να κρατήσει την κοινωνία όρθια, χρειάζεται ένα Σχέδιο Άμεσης Διακυβέρνησης με συγκεκριμένες προτεραιότητες και γραπτές δεσμεύσεις για την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, εξασφαλίζοντας την παραμονή της χώρας στο ευρώ αλλά και για την σταθεροποίηση της οικονομίας, την ανακούφιση των μισθωτών και των συνταξιούχων και τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο Κράτος, το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς….

Περισσότερα...
 

Εφικτή η σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο, όπως και η εξασφάλιση ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος ανάκαμψης και θέσεων εργασίας

E-mail Εκτύπωση PDF

Προχωρώντας για νέες εκλογές, ο πολίτης θέλει αυτή τη φορά καθαρές εξηγήσεις και δεσμεύσεις. Θα ακούσει περισσότερο τα προγράμματα και λιγότερο τα συνθήματα. Απέναντι στο δίλημμα που θα προβάλλει η δεξιά «ευρώ ή δραχμή» και στο δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ «μνημόνιο – αντιμνημόνιο», στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεσμευόμαστε να κινηθούμε σταθερά στις δύο αλληλοσυμπληρούμενες κατευθύνσεις: Μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ και σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο. Θα αξιοποιήσουμε το ευνοϊκότερο κλίμα που υπάρχει στην Ευρώπη μετά την εκλογή του Ολάντ και την υποχώρηση των συντηρητικών δυνάμεων στην Γερμανία, θα διαπραγματευτούμε σκληρά για τα συμφέροντα των εργαζομένων και δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την θέση της χώρας μέσα στην ευρωζώνη.

Περισσότερα...
 

Α. ΞΗΡΟΤΥΡΗ: Ισχυρότερη ΔΗΜΑΡ για μια προοδευτική, σταθερή Κυβέρνηση που θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη με απαγκίστρωση από το μνημόνιο με την κοινωνία όρθια και τις νέες γενιές να ελπίζουν.

E-mail Εκτύπωση PDF

Όσο ισχυρότερη βγει η ΔΗΜΑΡ από την κάλπη τόσο πιο προοδευτική, δημοκρατικά αριστερή, αποτελεσματική και σταθερή θα είναι μία νέα κυβέρνηση. Ικανή να εξυγιάνει το πολιτικό σύστημα, να κρατήσει την χώρα μέσα στην Ευρώπη και να προχωρήσει στη σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο, με την κοινωνία όρθια και τις νέες γενιές να ελπίζουν.Περίπου 400.000 ψηφοφόροι εμπιστεύθηκαν την ΔΗΜΑΡ στις εκλογές της 6ης Μαϊου και μας έστειλαν στη Βουλή για να υπηρετήσουμε τον ελληνικό λαό. Γιαυτό και κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να μην πάμε σε εκλογές και να έχει η χώρα κυβέρνηση, η οποία θα ενσωμάτωνε το σύνθετο μήνυμα των εκλογών. Κατά την διάρκεια των διερευνητικών εντολών, όλο και περισσότεροι πολίτες από αυτούς που δεν μας ψήφισαν επικρότησαν τον υπεύθυνο τρόπο με τον οποίο ενεργήσαμε ως κόμμα τις κρίσιμες αυτές ημέρες.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 7 από 66