Υπεύθυνες και αποτελεσματικές Κυβερνήσεις συνεργασίας

Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2015 20:39
Εκτύπωση

Η ΑΣΗΜΙΝΑ ΞΗΡΟΤΥΡΗ – ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ  πρ. Βουλευτής Α’ Θεσ/νίκης  σε άρθρο- δήλωσή της σήμερα μεταξύ των άλλων , αναφέρει ότι :

<Στην εποχή των μνημονίων αυτοδυναμίες δεν υπάρχουν - όλοι είναι πολύ ή λίγο εκτεθειμένοι – ας υπάρξουν λοιπόν υπεύθυνες Κυβερνήσεις συνεργασίας,  με πρόγραμμα, δίκαιες και αποτελεσματικές προτάσεις, ειδικά για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας, για την εξυγίανση της πολιτικής ζωής, για την απαλλαγή από το πελατειακό κράτος και τα δεινά που συσσωρεύει, για την προστασία της εξοντωμένης κοινωνίας από τις περαιτέρω επιπτώσεις και στρεβλώσεις  των μνημονιακών πολιτικών . Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμη τις αξίες και  την υποδομή για να αποτελέσει τον βασικό τους κορμό. Σε κάθε όμως περίπτωση πρ'επει να αποκλεισθούν άλλες εκλογές, η ΝΔ έχει διδαχθεί πολλά και φαίνεται ώριμη για συνεργασίες. 

Οι Κυβερνήσεις όμως συνεργασίας πρέπει για να πετύχουν να γίνουν εχθροί στο πελατειακό κράτος, να γίνουν συνθέτες μιας για την κοινωνική προστασία, την ανάπτυξη, την πρόοδο  και την ελπίδα για τον λαό μας και τη χώρα μας.

Σε μία τέτοια βαθιά αλλαγή και προοπτική, που εύχομαι να υπάρξει, αν και όπου χρειασθεί θα είμαι στη διάθεση της πολιτείας. Τώρα επιλέγω να μην είμαι  υποψήφια σε λίστα στις  εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

Αναλυτικότερα και σε σχέση με τα πρόσφατα δημοσιεύματα, αναφέρει ότι :

Δεν  θα είμαι υποψήφια σε λίστα στις  εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Γιατί μία νέα θέση σε  λίστα δεν συνδέεται άμεσα με  την επιλογή των πολιτών, πολύ περισσότερο σήμερα για το χώρο της Αριστεράς, μετά  την πολυδιάσπασή του.

 Στην   πολιτική και κοινωνική μου πορεία τήρησα πάντα την αρχή  να αγωνίζομαι  και να εκθέτω στους  ψηφοφόρους- πολίτες   τις θέσεις και τις προτάσεις μου.

Προτάσεις δίκαιες, προοδευτικές και βιώσιμες που πιστεύω ότι έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και η οικονομία  όσο ποτέ άλλοτε και για τις οποίες εργάσθηκα μεθοδικά  μέσα στην πολύχρονη πολιτική και  κοινοβουλευτική μου πορεία.

Δυστυχώς τα μνημόνια έγιναν πλέον το κύριο συστατικό της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής μας ζωής και είτε ευθυνόμαστε γιαυτά είτε όχι – πιστεύω ότι είμαι στη δεύτερη κατηγορία - πρέπει να απαντήσουμε με ειλικρίνεια και ρεαλισμό και ιδιαίτερα με μέριμνα για τους πολλούς και αδύναμους, για τις νέες γενιές, πως με τις μικρότερες απώλειες αλλά και μία χαραμάδα ελπίδας για την ανάπτυξη αυτού του τόπου θα πορευτούμε.

Τα δύο κόμματα που διεκδικούν την πρωτιά για τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και τα υπόλοιπα που θα κληθούν όπως φαίνεται  πλέον να συγκυβερνήσουν, οφείλουν  να εκθέσουν με σαφήνεια τον προγραμματικό τους λόγο και να δεσμευτούν  ότι επιτέλους θα αλλάξουν τον τρόπο διακυβέρνησης.

Στην εποχή των μνημονίων αυτοδυναμίες δεν υπάρχουν - όλοι είναι πολύ ή λίγο εκτεθειμένοι – ας υπάρξουν λοιπόν υπεύθυνες Κυβερνήσεις συνεργασίας,  με πρόγραμμα, δίκαιες (ταλαιπωρήθηκε ο όρος προοδευτικές) και αποτελεσματικές προτάσεις, ειδικά για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας και κυρίως με εντιμότητα, αποφασιστικότητα  και εργατικότητα για να τις επιτύχουν .

Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις αξίες και την υποδομή για να αποτελέσει τον βασικό τους κορμό. Σε κάθε όμως περίπτωση πρέπει να αποκλεισθούν άλλες εκλογές. Η Â ΝΔ έχει διδαχθεί πολλά και φαίνεται ώριμη για συνεργασίες.  Πρέπει όμως  να επαναλάβω την μεγάλη ανάγκη για ένα  στρατηγικό πρόγραμμα για την εξυγίανση της πολιτικής ζωής και τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης, για την απαλλαγή από το πελατειακό κράτος και τα δεινά που συσσωρεύει, για την προστασία της εξοντωμένης κοινωνίας από τις περαιτέρω επιπτώσεις και στρεβλώσεις στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών .

Οι Κυβερνήσεις συνεργασίας πρέπει για να πετύχουν να γίνουν εχθροί στο πελατειακό κράτος και όχι να μοιράζονται με τη διαπλοκή τα ιμάτιά του .

Να γίνουν συνθέτες μιας για την κοινωνική προστασία, την ανάπτυξη, την πρόοδο  και την ελπίδα για τον λαό μας και τη χώρα μας.

Σε μία τέτοια βαθιά αλλαγή και προοπτική, που εύχομαι να υπάρξει, αν και όπου χρειασθεί θα είμαι στη διάθεση της πολιτείας.

  ΑΣΗΜΙΝΑ ΞΗΡΟΤΥΡΗ  ,  03 Σεπτ 2015