Home Άρθρα - Συνεντεύξεις «Ζητούμενο στις εκλογές η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης των κομμάτων προς τους πολίτες και την κοινωνία με πρόγραμμα και θέσεις που θα την κρατήσουν την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια»

«Ζητούμενο στις εκλογές η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης των κομμάτων προς τους πολίτες και την κοινωνία με πρόγραμμα και θέσεις που θα την κρατήσουν την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια»

E-mail

Σε λίγες ημέρες και τυπικά η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο  Και το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο παλιοί και νέοι κομματικοί σχηματισμοί είναι έτοιμοι να δώσουν την εκλογική μάχη από θέση ευθύνης για τη χώρα, με σχέση εμπιστοσύνης προς τους πολίτες και την κοινωνία, με πρόγραμμα, θέσεις και συγκεκριμένες διεκδικήσεις, οι οποίες είναι δυνατόν να οδηγήσουν τη χώρα σε ανάκαμψη μακριά από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται με ευθύνη όλων εκείνων που διαμόρφωσαν το περιεχόμενο της πολιτικής. Και σήμερα είτε ζητούν τη συγγνώμη της, όπως ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είτε διεκδικούν την αυτοδυναμία, όπως ο πρόεδρος της ΝΔ. Μια οικονομική πολιτική, όπως και μία πελατειακή διαχείριση την οποία άσκησαν από κοινού και που οδήγησε στο να καταστρέφεται ο κοινωνικός ιστός, να εξαφανίζεται η μεσαία τάξη, να βαθαίνει η ύφεση και μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας να σπρώχνονται προς τα κάτω (ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ Κυριακής). 

 

Η κοινωνία έχει γνώση και ζει τη πλήρη αποτυχία των πολιτικών λιτότητας και ύφεσης των μνημονίων και ο ελληνικός λαός θα διεκδικήσει μία νέα πορεία στην προσαρμογή της χώρας. Προϋπόθεση γιαυτή την πορεία είναι η ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, ώστε να εκλείψει το πελατειακό σύστημα, να παταχθεί διαφθορά. Να διασφαλισθεί η   κοινωνική προστασία και συνοχή. Να ξεκινήσει   η αναπτυξιακή διαδικασία και να υπάρξει η ελπίδα της εργασίας.

Τα πρόσωπα που έχουν τεράστιες ευθύνες για την απελπιστική κατάσταση της χώρας, ακόμα και όταν ζητούν μια αόριστη συγνώμη ή προσχηματικά επαναφέρουν την επικαιρότητα του σοσιαλισμού, αλλά συνεχίζουν με τις ίδιες απόψεις και την ίδια νοοτροπία,   θα οδηγήσουν   στα ίδια λάθη και στην ίδια πολιτική, για να κληθεί να πληρώσει με βαρύ τίμημα και πάλι ο ελληνικός λαός.

Ζητάνε από τους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις να κοιτάξουν προς τα εμπρός. Μιλάνε για μια νέα πολιτική. Πώς πιστεύουν ότι μπορούν να πείσουν τον ελληνικό λαό όταν το Μνημόνιο 2 και η δανειακή Σύμβαση που μόλις υπέγραψαν, περιγράφουν με ακρίβεια όλα τα επόμενα βήματα; Μείωση κατά 22% των ημερομισθίων και του επιδόματος ανεργίας, περαιτέρω ύφεση, περικοπές ύψους 11 δις ευρώ τον Ιούνιο και νέα μέτρα ;

Μια κοινωνία που βάλλεται από την ανεργία και την ανισότητα των βαρών, είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να αντέξει, δεν μπορεί να εμπιστευθεί το πολιτικό σύστημα, πόσο μάλλον να εμπνευστεί για να υπάρξει ένα πρόγραμμα πολιτικής φυγής προς τα μπροστά, προκειμένου η χώρα να ζωντανέψει και να στηθεί όρθια.

Η «Δημοκρατική Αριστερά» εδώ και καιρό είναι έτοιμη με όλες τις δυνάμεις της, με σταθερό συμπαραστάτη την ίδια την κοινωνία για να δώσει τη εκλογική μάχη και από θέση ευθύνης να ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει την δύναμη εκείνη που αντιστοιχεί στις θέσεις, τις δράσεις και τους αγώνες μας   προκειμένου να κρατήσουμε τη χώρα ζωντανή αλλά και την κοινωνία όρθια. Με μέτρα που στηρίζουν την κοινωνία, αντισταθμίζουν τα βάρη και οδηγούν σε αναπτυξιακή πορεία τη χώρα. Με πολιτική που οδηγεί στην αναθεώρηση ρυθμίσεων της δανειακής σύμβασης, για τη στήριξη της κοινωνίας και το άνοιγμα πολιτικών διεξόδου. Στοχεύει στη θετική  αναδιάταξη του χρέους  και τη δημοσιονομική προσαρμογή. Με δίκαιη κατανομή  των βαρών της  κρίσης  και δημοσιονομική εξυγίανση, με ισοδύναμα  διαφορετικά μέτρα, με πολιτικές αντιμετώπισης της ύφεσης  και προώθησης  ενός νέου  αναπτυξιακού   μοντέλου  με εξωστρέφεια, με δημιουργική σχέση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με ενδογενή ανάπτυξη, με σεβασμό και προστασία  των εργασιακών δικαιωμάτων.

 

24/03/2012                                    ΑΣΗΜΙΝΑ ΞΗΡΟΤΥΡΗ