Home
Δημοσιεύσεις - Σχόλια


"Μετέωρες" λουτροπόλεις, από την εφημερίδα Μακεδονία

E-mail Εκτύπωση PDF
Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή σχετικά με το ζήτημα της μη ένταξης των λουτροπόλεων της Β. Ελλάδας στο ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό πήρε η βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης κ. Ασημίνα Ξηροτύρη. Τα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Τουριστικής Ανάπτυξης, όπως ακριβώς απάντησαν και στο σχετικό δημοσίευμα της "Μ" (της 3/7/2007) επαναλαμβάνουν ότι το σχέδιο είναι υπό διαβούλευση και αναμένονται προτάσεις από τους τοπικούς φορείς.
 

Από τον ʼρη!, από την ΑΥΓΗ

E-mail Εκτύπωση PDF
Χαρίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ οι κυβερνήσεις στις ΠΑΕ, τουλάχιστον ας ικανοποιούν και τα δίκαια αιτήματα των ποδοσφαιριστών, που μένουν (μόνο αυτοί...) απλήρωτοι. Η περίπτωση των ποδοσφαιριστών (αλλά και τεχνικών και προπονητών και φροντιστών) της ΠΑΕ ʼρης είναι χαρακτηριστική: η ομάδα τους χρωστούσε περίπου 4 εκατ. ευρώ και υπήρχαν τελεσίδικες αποφάσεις. Όμως η ΠΑΕ ʼρης υπήχθη στο άρθρο 44 και όλοι αυτοί έχασαν τα λεφτά τους (αφού πληρώνονται μόνο τα χρέη στο δημόσιο)! Παρόμοιο πρόβλημα είχαν και στον ΠΑΣ Γιάννενα, που η ομάδα μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης. Από τον Σεπτέμβριο του 2006 η Ασημίνα Ξηροτύρη πρότεινε την αποκατάσταση της αδικίας μέσω της πληρωμής των δεδουλευμένων στους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ʼρης από τα αδιάθετα του ΟΠΑΠ, ενώ τον Δεκέμβριο κατέθεσε σχετική ερώτηση. Επομένως η τροπολογία της Παρασκευής δεν ήλθε από τον ʼρη.
 

"Οι βουλευτές έχουν το λόγο" από την εφημερίδα, Το Παρόν της Κυριακής

E-mail Εκτύπωση PDF
Τη μετατροπή των εγκαταστάσεων της ΠΥΡΚΑΛ σε πάρκο και χώρο πολιτισμού προτείνει η βουλευτής του Συνασπισμού Α. Ξηροτύρη. Επισημαίνει ότι η αξιοποίηση του ακινήτου θα δώσει στους νοτιανατολικούς δήμους της πρωτεύουσας έναν πνεύμονα πρασίνου ακριβώς ίσο με τον Εθνικό Κήπο, ενώ ορισμένα κτίρια τα οποία θεωρούνται δείγματα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής μπορούν να μετασκευαστούν σε χώρους πολιτισμού. Τη λειτουργία παράνομων χώρων συγκέντρωσης ροδακίνων σε Πέλλα και Ημαθία, όπου δεν εκδίδονται τιμολόγια ούτε δελτία αποστολής, καταγγέλει η βουλευτής του ΣΥΝ Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη, με ερώτησή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης.
 

Νέα ρύθμιση χρεών για τις ΠΑΕ..., από την ΑΥΓΗ

E-mail Εκτύπωση PDF
Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, καθώς χθες έφθασε στη Βουλή η τροπολογία για την (πολλοστή) ρύθμιση των χρεών προς το δημόσιο των ΠΑΕ, των ΚΑΕ, των τμημάτων αμειβομένων αθλητών και των αθλητικών σωματείων. Από τη ρύθμιση οφελημένες θα είναι αρκετές ΠΑΕ (π.χ. ΠΑΟΚ, Ηρακλής, ΟΦΗ, πολλές ομάδες της Β' Εθνικής) που θα μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε 120 μηνιαίες δόσεις και μάλιστα απαλλαγμένα από το 80% των πρόσθετων φόρων. Οι απώλειες εσόδων για το δημόσιο υπολογίζονται στα 51,5 εκατ. ευρώ λόγω της μη είσπραξης των προσαυξήσεων... Σημειώνεται ότι ικανοποιείται το χρονίζον αίτημα των ποδοσφαιριστών του ʼρη και του ΠΑΣ Γιάννενα, οι οποίοι αν και είχαν τελεσίδικες αποφάσεις ότι τα δύο σωματεία του χρωστούσαν χρήματα, δεν πληρώθηκαν λόγω της υπαγωγής της ΠΑΕ ʼρης στο άρθρο 44 και της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα λόγω εκκαθάρισης. Για το θέμα είχε καταθέσει ερώτηση και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ασημίνα Ξηροτύρη. Επίσης προβλέπεται η καταβολή πριμ 2,5 εκατ. ευρώ στην ομάδα μπάσκετ που πέρυσι ήρθε δεύτερη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
 

Το ποιοτικό παρακράτημα δεν ενίσχυσε την ποιότητα, από την ΑΥΓΗ

E-mail Εκτύπωση PDF
Το θέμα των ποιοτικών παρακρατημάτων, τα οποία, όπως αποδείχθηκε, κατανεμήθηκαν με προβληματικά κριτήρια, έφερε στη Βουλή η Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη. Υπενθυμίζεται ότι και το ίδιο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παραδέχθηκε το πρόβλημα και προχώρησε σε συσκέψεις για τον επανακαθορισμό των κριτηρίων. Σε ερώτησή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η βουλευτής του Συνασπισμού τονίζει ότι υπάρχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να μη παρουσιάζονται καταστρατηγήσεις στη λειτουργία του συστήματος, ως προς τις ποσότητες που πραγματικά ανταποκρίνονται σε ποιοτικά κριτήρια και τις δειγματοληψίες. Ειδικά για το ποιοτικό παρακράτημα στο αιγοπρόβειο γάλα υπάρχει ανάγκη καθιέρωσης πραγματικών ποιοτικών κριτηρίων, ώστε να προσφέρεται στον κτηνοτρόφο ουσιαστικό κίνητρο βελτίωσης της ποιότητας στο προϊόν αυτό, που καταλαμβάνει στρατηγική θέση στην αγροτική οικονομία. Συγκεκριμένα, το όριο του μικροβιακού φορτίου ορίσθηκε σε ένα και μοναδικό επίπεδο, που θεωρείται όμως σχετικά υψηλό. Πρόκειται δηλαδή για μία ασήμαντη ενίσχυση για τους παραγωγούς, η οποία δεν ανταποκρίνεται στις προσπάθειες και στις δαπάνες που κατέβαλαν για να βελτιώσουν την ποιότητα του προϊόντος και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες. Ακόμη, με το ποιοτικό παρακράτημα στο βοδινό κρέας θα πρέπει να ενισχύονται και οι παραγωγοί που διακινούν αρσενικούς μόσχους με κατώτατο βάρος σφαγίου 200 κιλών, ώστε να καλύπτεται το σύστημα εκτροφής ελεύθερης βοσκής, που αποκλείεται σήμερα λόγω του οριζόμενου κατώτατου βάρους στο ύψος των 300 κιλών. Αναγκαίο λοιπόν το πριμ ποιότητας να καταβάλλεται στον παραγωγό που αγοράζει αρσενικούς μόσχους για πάχυνση από εκμετάλλευση στην Ελλάδα, διότι ο αποκλεισμός αυτών των παραγωγών από το ποιοτικό παρακράτημα οδηγεί σε καταφανή αδικία σε βάρος τους. Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο Ευ. Μπασιάκος: -Ποια είναι τα συμπεράσματα από την πρώτη εφαρμογή του μέτρου, ποια είναι τα κενά και οι στρεβλώσεις που διαπιστώθηκαν; -Με ποια άμεσα μέτρα θα υλοποιηθεί το μέτρο προς το συμφέρον των αγροτών και κτηνοτρόφων και την παραγωγή βελτιωμένων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, όπως στο αιγοπρόβειο γάλα και το βοδινό κρέας;
 


Σελίδα 1 από 157
facebook   youtube

koinovouleytiki-drastiriotita-2012-simera

koin drast2000

dimokratiki_aristera_logo