Η Ασημίνα Ξηροτύρη για τη σχέση ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ

Παρασκευή, 02 Ιανουάριος 2015 12:44
Εκτύπωση

Η θέση μου προ πολλού, και πολύ περισσότερο σήμερα, είναι ότι πρέπει να αλλάξουν οι ασκούμενες συντηρητικές πολιτικές και η χώρα να αποκτήσει μία προοδευτική, βιώσιμη διακυβέρνηση που θα την βγάλει από το σημερινό αδιέξοδο. Αυτό άλλωστε χαρακτήρισε και τη στάση της ΔΗΜΑΡ με το «παρών» των βουλευτών της στην Προεδρική εκλογή.

Οι εκλογές που έρχονται φέρνουν μία κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα κληθεί να υλοποιήσει αυτή την αλλαγή. Στη πραγματικότητα λοιπόν μίας «Κυβέρνησης της Αριστεράς», η ΔΗΜΑΡ μπορεί και πρέπει να συμβάλλει με το προοδευτικό προγραμματικό της οπλοστάσιο, είτε επιτευχθεί σήμερα μία προγραμματική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, είτε όχι.

Γιατί στο κλίμα αβεβαιότητας και καταστροφολογίας που συντηρεί η παρούσα κυβέρνηση, το ζητούμενο για τη χώρα και τους πολίτες είναι να πιστέψουν ότι πράγματι υπάρχει ελπίδα για αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση και ότι σήμερα αυτήν την ελπίδα θα την κάνει πραγματικότητα μόνο η Αριστερά, με την ευρύτερη συμμαχία των δυνάμεών της. Αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα μας για το καλό του τόπου.