Home Δημοσιεύσεις Σχόλια Διαρκής ο κίνδυνος για τους παραγωγούς ζάχαρης, από την ΑΥΓΗ

Διαρκής ο κίνδυνος για τους παραγωγούς ζάχαρης, από την ΑΥΓΗ

E-mail Εκτύπωση PDF
Στο δικαίωμα της Ελλάδας να συνεχίσει να παράγει τη δική της ζάχαρη και την επιβίωση της τευτλοκαλλιέργειας αναφέρθηκε στην επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε χθες στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ασημίνα Ξηροτύρη. Η ελληνική ζάχαρη κινδυνεύει, καθώς η Ε.Ε. αποφάσισε να μειώσει στο 50% την ενίσχυση της ζάχαρης που παράγεται στην Ευρώπη. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός δήλωσε ικανοποιημένος για την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών να μεταθέσει για τον Σεπτέμβρη τη μείωση της ενίσχυσης, όμως απέφυγε να αναφερθεί στον ουσιαστικό κίνδυνο που υπάρχει να μην ισχύσει η "αναστέλλουσα μειοψηφία" των χωρών που συμμετείχαν. Κυρίως όμως, όπως επεσήμανε η Ασ. Ξηροτύρη, ο υφυπουργός άφησε αναπάντητο το ερώτημα, γιατί αυτά που προσπάθησε και πέτυχε επί του παρόντος για τη ζάχαρη (διασφάλιση εισοδήματος των παραγωγών, διατήρηση της παραγωγής ζάχαρης σ' όλες τις περιοχές της Ε.Ε., αναστολή στη λήψη αποφάσεων) δεν αποτελούν στόχους που πρέπει να επιδιωχτούν αντίστοιχα και για τα άλλα αγροτικά προϊόντα, όπως ο καπνός, που οδηγούνται σε εξαφάνιση.