Home Δημοσιεύσεις Σχόλια Είμαστε έτοιμοι για τις διοξίνες;, από την ΑΥΓΗ

Είμαστε έτοιμοι για τις διοξίνες;, από την ΑΥΓΗ

E-mail Εκτύπωση PDF
Τον εισαγόμενο κίνδυνο των διοξινών επισημαίνει με ερώτησή της η Ασημίνα Ξηροτύρη, σημειώνοντας ότι στη χώρα μας η πηγή διοξινών δεν είναι η βιομηχανική παραγωγή (όπως στο εξωτερικό), αλλά οι αναρίθμητες (πάνω από χίλιες) ανεξέλεγκτες χωματερές που υπάρχουν σε όλη τη χώρα και η καύση των σκουπιδιών. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά α) αν ελέγχονται επαρκώς, ιδιαίτερα οι εισαγόμενες ποσότητες κρέατος και γαλακτοκομικών, σε ποιο ποσοστό και ποια είναι τα αποτελέσματα και β) με ποια άμεσα μέτρα θα περιοριστεί η μεταφορά διοξινών από την οργανική καύση μέσω των φυτών στα ζώα που διατρέφονται. Πάντως η Ασ. Ξηροτύρη υπογραμμίζει ότι τα επίπεδα διοξινών στα ελληνικά προϊόντα είναι κάτω από τα όρια, αλλά επισημαίνει ότι η Ελλάδα εισάγει το 70% του χοιρινού κρέατος που καταναλώνει, το 80% του μοσχαρίσιου αλλά και πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα - που σημαίνει ότι δεν είμαστε εκτός της ζώνης κινδύνου.