Πλευρικά διόδια Μώλου & Μπράλου

Τρίτη, 16 Σεπτέμβριος 2014 15:22 Ερωτήσεις/ΑΚΕ
Εκτύπωση

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα:  Πλευρικά διόδια Μώλου & Μπράλου

Από τις 8 Σεπτεμβρίου, δυο νέοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων (Μώλου, Μπράλου) ξεκίνησαν να εισπράττουν για έναν οδικό άξονα, τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε65, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου έχει παραπεμφθεί στις καλένδες. Γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε φορείς και κατοίκους της Φθιώτιδας. Επισημαίνεται ότι ο κόμβος Μπράλου αποτελεί σημείο πρόσβασης για τα μνημεία των Θερμοπυλών και της Αλαμάνας.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία προτείνει ως εναλλακτική λύση την παλαιά εθνική οδό, η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη από το μεγάλο αριθμό βαρέων οχημάτων που την χρησιμοποιούν.  

Και όλα αυτά τη στιγμή που έχουν εξατμισθεί και λεηλατηθεί μισθοί και συντάξεις και που παρά τις υποσχέσεις ότι δεν θα επιβληθούν αυξήσεις στα διόδια, αυτά έχουν αυξηθεί έως και 500% (ανάλογα με τη κατηγορία του οχήματος). Και παρά τη μεγάλη δέσμευση του Υπουργού προκειμένου να λειάνει τη μεγάλη αύξηση των διοδίων, για την επίσπευση της λειτουργίας του έργου για την εγκατάσταση συστήματος αναλογικής χρέωσης ανά διανυόμενο χιλιόμετρο.

Επειδή:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)Πως προτίθεσθε να αντιμετωπίσετε την ένταση και τα προβλήματα που έχουν  δημιουργηθεί στις τοπικές κοινωνίες και στους εποχούμενους γενικότερα;

2)Προτίθεσθε να εξετάσετε εναλλακτικές λύσεις; 

3)Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία μελέτης και εγκατάστασης του συστήματος αναλογικής χρέωσης ανά διανυόμενο χιλιόμετρο;

 

Οι βουλευτές που ερωτούν

 

Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη

 

Γιώργος Κυρίτσης