Σχετικά με την αξιοποίηση της Αγοράς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη

Παρασκευή, 06 Σεπτέμβριος 2013 16:00 Ερωτήσεις/ΑΚΕ
Εκτύπωση

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κκ. Υπουργούς:

Α. Οικονομικών

Β. Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Θέμα: Σχετικά με την αξιοποίηση της Αγοράς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το θέμα της αξιοποίησης της Αγοράς στη στοά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη. Μια Αγορά, σήμα κατατεθέν και με ιστορική σημασία για την πόλη της Θεσσαλονίκης, που γνώρισε πολλές δεκαετίες άνθησης αφού συγκέντρωνε μεγάλη εμπορική κίνηση, αποτελούσε σημείο κοινωνικών συναθροίσεων και μαρτυρούσε τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, το ποσοστό του δημοσίου (ποσοστό που μέχρι πρότινος ανήκε στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και πλέον στη διάδοχό της, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) που αντιστοιχεί στο 43,6% θα περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ και αναμένεται να διατεθεί σε ηλεκτρονική δημοπρασία μέσω της ιστοσελίδας e-publicrealestate.gr. Το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε 60 συνιδιοκτήτες.

Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα πρέπει να εξασφαλίσει πέρα από τη συναίνεση του δημοσίου και τη συναίνεση της πλειοψηφίας των ιδιωτών ιδιοκτητών. Θα πρέπει δηλαδή υπέρ είτε της μίσθωσης είτε της πώλησής της να αποφασίσει αθροιστικά ποσοστό άνω του 50% των ιδιοκτητών.

 

Δεδομένου ότι:

 

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί

1.Ποιος είναι ο σχεδιασμός σχετικά με την αξιοποίηση της Αγοράς Μοδιάνο;

2.Εξετάζεται εναλλακτικός τρόπος αξιοποίησης της Αγοράς, πέρα δηλαδή από τη μεταφορά του ποσοστού του δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ και την παραχώρηση του σε ιδιώτη;

3.Ποιες ενέργειες προγραμματίζονται ώστε να αναβαθμιστεί η Αγορά Μοδιάνο και να διασφαλιστεί ο εμβληματικός χαρακτήρας της;

 

 

Η βουλευτής που ερωτά

 

Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη