Home Επικαιρότητα
Επικαιρότητα

Αναφορά για την οριστική επίλυση των προβλημάτων των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναγκαία η οριστική λύση των προβλημάτων των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Σε συνέχεια επανειλημμένων παρεμβάσεών της, η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη καταθέτει ως αναφορά, προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Εσωτερικών και  Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, το από 09/12/2014 και με αριθμό πρωτοκόλλου 187 υπόμνημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.). Το εν λόγω υπόμνημα αναφέρεται στα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν οι Δομές των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, και ειδικότερα στη χρηματοδότησή τους (που δεν είναι ενιαία ούτε εξασφαλισμένη, κι αυτό δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων και δυσλειτουργιών), στον έλεγχο και τη διασφάλιση αυτής, στις χρηματοδοτικές ανισότητες που παρατηρούνται μεταξύ των Δομών, καθώς και στο εργασιακό καθεστώς του προσωπικού.

Για το πλήρες κείμενο της αναφοράς, πατήστε εδώ.

 

Ερώτηση για τη νέα εμπλοκή στην υλοποίηση των έργων του Μετρό Θεσσαλονίκης

E-mail Εκτύπωση PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα εμπλοκή στην υλοποίηση των έργων του Μετρό Θεσσαλονίκης

Η βουλευτής ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη κατέθεσε επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, μεταφορών και Δικτύωνσχετικά με τη νέα εμπλοκή στην υλοποίηση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης.Η βουλευτής επισημαίνει ότι μετά τη σχετική πρόοδο που παρουσίασε το έργο μετά το τέλος του 2013, το τελευταίο διάστημα προέκυψε νέα εμπλοκή, αφού ο εργολάβος κέρδισε την πρώτη υπόθεση που είχε παραπεμφθεί σε διαιτησία και τώρα δικαιούται χωρίς συνέπειες, να εγκαταλείψει το έργο.Επίσης, επισημαίνει την τεράστια καθυστέρηση στον Σταθμό Βενιζέλου λόγω μη εξεύρεσης λύσης στο θέμα των αρχαιοτήτων.

Τέλος, η βουλευτής τονίζει ότι το έργο μετά από αυτή την εξέλιξη είναι μετέωρο και ερωτά τον Υπουργό   ποιες πρωτοβουλίες θα πάρει για την άμεση λύση του προβλήματος που προέκυψε μετά το αποτέλεσμα της διαιτησίας που δικαίωσε τον ανάδοχο και αν η λύση που θα συζητηθεί στο ΚΑΣ αποτελεί προϊόν συναίνεσης μεταξύ της Αττικό Μετρό και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε το θέμα να λυθεί και να επανεκκινήσουν οι εργασίες στον σταθμό "Βενιζέλου".

Για το πλήρες κείμενο της ερώτησης, που θα συζητηθεί την Πέμπτη 18/12/2014, πατήστε εδώ.

 

Ερώτηση για την ανάγκη διάσωσης του Γηροκομείου Αθηνών και του Ασύλου Ανιάτων

E-mail Εκτύπωση PDF

Ερώτηση κατατέθηκε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας σχετικά με την ανάγκη διάσωσης του Γηροκομείου Αθηνών και του Ασύλου Ανιάτων.

Ειδικότερα, στην ερώτηση αναφέρονται οι δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στο Γηροκομείο Αθηνών, λόγω των απολύσεων, της παύσης λειτουργίας τριών κτιρίων, της καθυστερημένης μισθοδοσίας των εργαζομένων, και των μεγάλων οφειλών σε ΙΚΑ και Εφορία. Επίσης, γίνεται αναφορά στην περίπτωση του Ασύλου Ανιάτων, όπου το πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών αρκετών εκατομμυρίων ευρώ εκκρεμεί ακόμη στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Υπογραμμίζεται η αδιαφορία των εμπλεκομένων Υπουργείων και επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι η εξαθλιωμένη εικόνα γερόντων και αρρώστων, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και αυτή τη σχεδόν στοιχειώδη φροντίδα και περίθαλψη, δεν περιποιεί τιμή για ένα κράτος δικαίου και πρόνοιας και ότι η έλλειψη ενασχόλησης των αρμοδίων υπουργείων με το θέμα αντίκειται σε κάθε αρχή δικαίου ενώ, παράλληλα, ο νόμος για τα κληροδοτήματα που ψηφίστηκε σχετικά πρόσφατα δεν φαίνεται να έχει επιλύσει τα πολλά και σοβαρά ζητήματα των εν λόγω ιδρυμάτων.

Ερωτώνται, τέλος, οι αρμόδιοι Υπουργοί σε ποιους παράγοντες οφείλεται η απαξίωση των εν λόγω ιδρυμάτων και η μη αξιοποίηση της περιουσίας τους, ποια θα είναι η τύχη των γερόντων και ανιάτων όταν κλείσουν τα ιδρύματα που σήμερα, έστω στοιχειωδώς, τους φροντίζουν, και πως εξηγείται η έλλειψη απάντησης στις εκθέσεις Ελεγκτών Οικονομικών Επιθεωρητών.  

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ.

 

Παρέμβαση της Ασ. Ξηροτύρη στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την προεδρική εκλογή

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Ασημίνα Ξηροτύρη, κατά την τηλεφωνική παρέμβασή της στην εκπομπή "κοινωνία ώρα MEGA", επισήμανε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφάσισε ομόφωνα να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε καμιά από τις τρεις φάσεις της διαδικασίας και να μην συμβάλει στην συντήρηση των αδιέξοδων ασκούμενων πολιτικών. Εκτιμώντας δε ότι οι εκλογές είναι όντως ορατές, η βουλευτής τόνισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά διατηρεί την οργανωτική και πολιτική αυτοτέλειά της και διευκρίνισε ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξει μια προγραμματική σύγκλιση με αριστερές δυνάμεις και κυρίως με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που αυτή τη στιγμή έχει το προβάδισμα από τον ελληνικό λαό.

Μπορείτε να παρακολουθήστε το βίντεο, πατώντας εδώ.

 

Ερώτηση για την προστασία του Εθνικού Πάρκου στο Δέλτα Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα

E-mail Εκτύπωση PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναγκαία η διασφάλιση της προστασίας του Εθνικού Πάρκου

 που βρίσκεται στο Δέλτα Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα

Η βουλευτής ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, με νέα ερώτησή της προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών, επανέρχεται στο θέμα της προστασίας της περιοχής του Εθνικού Πάρκου που βρίσκεται στο Δέλτα Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα, η οποία καθίσταται επισφαλής εξαιτίας της έλλειψης ενός ισχυρού, συνεκτικού θεσμικού πλαισίου. Μη επιτρεπτές δραστηριότητες διαταράσσουν σημαντικά την ισορροπία της, εγκυμονώντας οδυνηρές συνέπειες τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Μεταξύ αυτών, οι παράνομες εκχερσώσεις, οι παράνομες αμμοληψίες στον Αλιάκμονα και τον Αξιό, και η έκδοση οικοδομικών αδειών για τη θεμελίωση εμπορικών αποθηκών (χωρίς μάλιστα τη γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης κατά την έκδοση των σχετικών περιβαλλοντικών όρων).

Η βουλευτής επισημαίνει ότι πρόκειται για μια περιοχή ανεκτίμητης οικολογικής αξίας, που, παρότι το ειδικό νομικό καθεστώς για την προστασία της έχει εξειδικευθεί με Υπουργικές Αποφάσεις και με την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη της περιοχής, το θεσμικό της πλαίσιο της δεν είναι κατοχυρωμένο, καθώς δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, όπως ορίζει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς: α) σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να διασφαλίσουν την προστασία του πάρκου από τις μη επιτρεπτές δραστηριότητες που οδηγούν στη δημιουργία μη αναστρέψιμων καταστάσεων, β) πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος κι αν προβλέπεται η επίσπευσή της, γ) με ποιο τρόπο θα διασφαλίσουν την αναστολή οικοδομικών εργασιών και της έκδοσης οικοδομικών αδειών στα όρια του εθνικού πάρκου και δ) αν προτίθενται να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε να επιτευχθεί η πλήρης εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας για τις προστατευόμενες περιοχές εν γένει, καθώς και ο συντονισμός των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ και των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ερώτησης, πατήστε εδώ.

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 5 από 15
facebook   youtube

koinovouleytiki-drastiriotita-2012-simera

koin drast2000

dimokratiki_aristera_logo