Home Επικαιρότητα
Επικαιρότητα

Εκδήλωση-Συζήτηση της ΔΗΜΑΡ για την "Αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους"

E-mail Εκτύπωση PDF
POLITIKI PROTASI DIMARΣτο πλαίσιο μίας ευρείας συζήτησης και σύγκλισης για το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, σας προσκαλούμε στην εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει η Δημοκρατική Αριστερά, με θέμα «Αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, ώρα 18:30-21:30, στην αίθουσα του EBEA  (Ακαδημίας 7).
 
Ομιλητές:
- Σπ. Λαπατσιώρας,επίκουρος καθηγητής Παν/μίου Κρήτης
Ασ. Ξηροτύρη,κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ
Παν. Πετράκης,καθηγητής Παν/μίου Αθήνας
Δ. Χατζησωκράτης, μέλος ΕΕ της ΔΗΜΑΡ, υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής
Ν. Χριστοδουλάκηςκαθηγητής Οικονομικού Παν/μίου Αθήνας
 
Συντονιστής: Χρ. Μέγας, δημοσιογράφος
 
 
 

Ερώτηση για το επενδυτικό πακέτο των 300 δις ευρώ που εξήγγειλε ο Γιούνκερ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ποια θα είναι η αξιοποίηση του επενδυτικού πακέτου των 300 δις
 ευρώ (εξαγγελία του κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ);

Η βουλευτής ΔΗΜΑΡΑσημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρηκατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας σχετικά με την αξιοποίηση του επενδυτικού πακέτου των 300 δις ευρώ που είχε εξαγγείλει ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, διευκρινίζοντας ότι οι πόροι αυτοί θα πρέπει να κατευθυνθούν σε τομείς και επενδύσεις, που θα τονώσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση των ευρωπαϊκών οικονομιών και ιδιαίτερα της χώρας μας.

Επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει έτοιμες προτάσεις καταλήγοντας σ' ένα σαφές σχέδιο αξιοποίησης των πόρων που αναλογούν στη χώρα μας.

Με δεδομένη την ανάγκη που έχει η χώρα μας για ένα πρόσθετο πακέτο στήριξης, με σκοπό την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας, ερωτά τους κκ. Υπουργούς εάν υπάρχουν σχέδια αξιοποίησης, εάν έχουν τεθεί προτεραιότητες και χρονοδιαγράμματα, εάν υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις (conditionalities) για τη συμμετοχή μας στο εν λόγω πακέτο και ποια θα ήταν η «καλύτερη δυνατή χρήση της ευελιξίας που διαθέτουν οι κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης» για τη χώρα μας.

Για να διαβάσετε την ερώτηση, πατήστε εδώ.

 

Ερώτηση για τις εντεινόμενες ελλείψεις φαρμάκων

E-mail Εκτύπωση PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εντεινόμενες ελλείψεις φαρμάκων απειλούν τη Δημόσια Υγεία

Η βουλευτής ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τις τραγικές διαστάσεις που προσλαμβάνουν οι ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά, εγκυμονώντας σημαντικούς κινδύνους για την Δημόσια Υγεία.

Η βουλευτής αναφέρεται στις μόνιμες ελλείψεις σε περισσότερα από 100 φαρμακευτικά σκευάσματα, καθώς και στην ανεπαρκή τροφοδοσία της αγοράς σε τουλάχιστον 70 φάρμακα, μεταξύ των οποίων και φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας, διευκρινίζοντας ότι το φάρμακο είναι αποτελεσματικό όταν ο ασθενής το λαμβάνει την ώρα που υπαγορεύει η αγωγή του. Υπογραμμίζει επίσης ότι οι ελλείψεις για την περίοδο αυτή αφορούν κυρίως σε αντιυπερτασικά, φάρμακα για τον σακχαρώδη διαβήτη, ηρεμιστικά, αντιθρομβωτικές ενέσεις, κολλύρια και κρέμες, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι ελλείψεις οφείλονται κυρίως στις παράλληλες εξαγωγές αλλά και στον ελλιπή εφοδιασμό της αγοράς από τις εταιρείες που προβάλλουν ως επιχείρημα τις εξαγωγές.

Με δεδομένο δε ότι το πρόβλημα οξύνεται καθώς όλα τα φάρμακα δεν έχουν το αντίστοιχο γενόσημο ούτε ανταποκρίνονται το ίδιο σε όλους, ερωτά τον Υπουργό σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να επιλυθεί το σημαντικό αυτό ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων, που ταλαιπωρεί χιλιάδες ασθενείς και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους.

Για το πλήρες κείμενο της ερώτησης πατήστε εδώ.

 

Κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο

E-mail Εκτύπωση PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο

Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από τη βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη, το γραμματέα και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, καθώς και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος κατέθεσε σήμερα στεφάνι στο μνημείο πεσόντων ηρώων στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης, αποτίοντας φόρο τιμής στην 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 

 

Άλυτος γρίφος παραμένει η παροχή ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

E-mail Εκτύπωση PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η βουλευτής ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη κατέθεσε επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότηταςσχετικά με τον άλυτο γρίφο της παροχής ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η βουλευτής επισημαίνει ότι η έλλειψη ρευστότητας έχει υπονομεύσει και την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων και εργαλείων που έχουν σχεδιαστεί για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως το Ταμείο Εγγυήσεων, το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, το ΕΤΕΑΝ και το JEREMIE.

Η βουλευτής αναφέρει ότι μέχρι σήμερα έχει απορροφηθεί μόλις το 35% των πόρων, επισημαίνοντας ως κύριες αιτίες την αδυναμία των τραπεζών να παράσχουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων με τη μορφή δανείου, αλλά και την αναποτελεσματικότητα στη λειτουργία των ενδιάμεσων φορέων. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλά επενδυτικά σχέδια να εγκαταλείπονται.

Τέλος, η βουλευτής τονίζει την άμεση ανάγκη επίλυσης τους ζητήματος και ερωτά αν θα αναλάβει το Υπουργείο τις απαραίτητες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η συνδρομή των Τραπεζών στην ενίσχυση της ρευστότητας των ΜμΕ και σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος απώλειας των πόρων που έχουν δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση των εργαλείων σχεδιασμένων για τη στήριξη των ΜμΕ.

Για το πλήρες κείμενο της ερώτησης, που θα συζητηθεί την Πέμπτη 20/11/2014, πατήστε εδώ.

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 9 από 15
facebook   youtube

koinovouleytiki-drastiriotita-2012-simera

koin drast2000

dimokratiki_aristera_logo