Δελτίο Τύπου για το Σχέδιο Νόμου "Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήµα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις"

Παρασκευή, 19 Δεκέμβριος 2014 17:21
Εκτύπωση

Η κυβέρνηση σ' ένα από τα τελευταία καθώς φαίνεται νομοσχέδια για τις"Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήµα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις" επιχειρεί να περάσει διατάξεις τουλάχιστον πελατειακού χαρακτήρα, διατάξεις που καταστρατηγούν το σύνταγμα, αλλά και τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Η κυβέρνηση αλλά και οι βουλευτές χρησιμοποιούν το Σχέδιο Νόμου για να περάσουν διατάξεις καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα.

Αποκορύφωμα το άρθρο 12 του Σχεδίου Νόμου το οποίο προστέθηκε χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση καιαποτελεί πρόκληση και σαφή απαξίωση και καταστρατήγηση των συνταγματικών μας υποχρεώσεων.

Η κυβέρνηση μετά τις έντονες πιέσεις και αντιδράσεις τόσο από τους φορείς όσο και από τις δυνάμεις της Αριστεράς απέσυρε κάποιες επίμαχες παραγράφους. Το σωστό βέβαια θα ήταν να αποσυρθεί στο σύνολό του.

Παράλληλα η κυβέρνηση κατέθεσε σωρεία τροπολογιών, με παρεμβάσεις που αφορούν πολύ σημαντικά ζητήματατα οποία δεν έχουν συζητηθεί, κάποιες είναι προεκλογικά δωράκια και κάποιες προσπαθούν να περάσουν διάφορες διατάξεις όπως - όπως. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τον κοινοβουλευτισμό και να νομοθετεί με ορθή διαδικασία.