Ερώτηση για την αύξηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων

Δευτέρα, 08 Δεκέμβριος 2014 15:17
Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αύξηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων

Η βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σχετικά με την αύξηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων. Η βουλευτής αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα σύμφωνα με την οποία το ποσοστό του λαθρεμπορίου τσιγάρων τον φετινό Νοέμβριο ανήλθε στο ποσοστό του 20,8% έναντι του 19,5% τον αντίστοιχοι μήνα του 2013, γεγονός ενδεικτικό του μεγάλου προβλήματος του λαθρεμπορίου στα καπνικά προϊόντα το οποίο εξακολουθεί να αυξάνεται επί 6 χρόνια, κυρίως λόγω των επτά συνεχών αυξήσεων της φορολογίας.

Η βουλευτής επισημαίνει ότι το λαθρεμπόριο τσιγάρων έχει δραματικές επιπτώσεις στα κρατικά έσοδα, όπως και στις 60.000 οικογένειες που ζουν από τον κλάδο αυτό ενώ, τονίζει, ότι η μακροχρόνια προσπάθεια του κλάδου για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου θα πρέπει να υποστηριχθεί και από τις προσπάθειες της πολιτείας.

Η βουλευτής ερωτά τον Υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου των τσιγάρων, και σε ποιους παράγοντες οφείλεται η αποτυχία προηγούμενων κρατικών ενεργειών, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος.

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ερώτησης, πατήστε εδώ.