Ερώτηση για την ανάγκη διάσωσης του Γηροκομείου Αθηνών και του Ασύλου Ανιάτων

Παρασκευή, 12 Δεκέμβριος 2014 12:34
Εκτύπωση

Ερώτηση κατατέθηκε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας σχετικά με την ανάγκη διάσωσης του Γηροκομείου Αθηνών και του Ασύλου Ανιάτων.

Ειδικότερα, στην ερώτηση αναφέρονται οι δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στο Γηροκομείο Αθηνών, λόγω των απολύσεων, της παύσης λειτουργίας τριών κτιρίων, της καθυστερημένης μισθοδοσίας των εργαζομένων, και των μεγάλων οφειλών σε ΙΚΑ και Εφορία. Επίσης, γίνεται αναφορά στην περίπτωση του Ασύλου Ανιάτων, όπου το πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών αρκετών εκατομμυρίων ευρώ εκκρεμεί ακόμη στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Υπογραμμίζεται η αδιαφορία των εμπλεκομένων Υπουργείων και επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι η εξαθλιωμένη εικόνα γερόντων και αρρώστων, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και αυτή τη σχεδόν στοιχειώδη φροντίδα και περίθαλψη, δεν περιποιεί τιμή για ένα κράτος δικαίου και πρόνοιας και ότι η έλλειψη ενασχόλησης των αρμοδίων υπουργείων με το θέμα αντίκειται σε κάθε αρχή δικαίου ενώ, παράλληλα, ο νόμος για τα κληροδοτήματα που ψηφίστηκε σχετικά πρόσφατα δεν φαίνεται να έχει επιλύσει τα πολλά και σοβαρά ζητήματα των εν λόγω ιδρυμάτων.

Ερωτώνται, τέλος, οι αρμόδιοι Υπουργοί σε ποιους παράγοντες οφείλεται η απαξίωση των εν λόγω ιδρυμάτων και η μη αξιοποίηση της περιουσίας τους, ποια θα είναι η τύχη των γερόντων και ανιάτων όταν κλείσουν τα ιδρύματα που σήμερα, έστω στοιχειωδώς, τους φροντίζουν, και πως εξηγείται η έλλειψη απάντησης στις εκθέσεις Ελεγκτών Οικονομικών Επιθεωρητών.  

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ.