Συνέντευξη της Ασ. Ξηροτύρη στην ΑΥΓΗ της Κυριακής

Κυριακή, 28 Δεκέμβριος 2014 16:59
Εκτύπωση

Ποια πρέπει να είναι η στάση της ΔΗΜΑΡ στην τελική ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή και ποια πρέπει να είναι τα βήματα του κόμματος από εκεί και έπειτα. 

Η Δημοκρατική Αριστερά παραμένει σταθερή στην άποψή της ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών προς μια προοδευτική κατεύθυνση και γιαυτό αυτό ακριβώς οι βουλευτές της καταψήφισαν και στη 2η ψηφοφορία την κυβερνητική πρόταση για την Προεδρική Εκλογή.  

Και με δεδομένο ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, η ΔΗΜΑΡ στην τρίτη και πιο κρίσιμη ψηφοφορία θα ψηφίσει ΠΑΡΩΝ αρνούμενη να συμπράξει στη συνέχιση της ίδιας αδιέξοδης, συντηρητικής πολιτικής, για την οποία ο Πρωθυπουργός ζητά τη συναίνεση και επικαλείται τη σταθερότητα, όταν έχει όλα τα μέτωπα ανοιχτά, ένα τρίτο μνημόνιο επί θύραις και τη θηλιά του δυσθεώρητου χρέους να σφίγγει ακόμη περισσότερο τη χώρα.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές. Ο  τόπος και η κοινωνία είναι ανάγκη να γυρίσουν σελίδα.

Η ΔΗΜΑΡ διατηρώντας την αυτοτέλειά της προχωρά με σταθερά βήματα προς την κατεύθυνση της προγραμματικής σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της Οικολογίας, στη βάση μιας <προγραμματικής συμφωνίας> για τον κοινό στόχο της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Είναι σημαντικό να υπάρχει μία βάση κοινών θέσεων και προγράμματος έτσι ώστε η χώρα να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Θεωρώ ότι οι προγραμματικές προσεγγίσεις, οι άξονες και οι προτεραιότητες των δύο κομμάτων έχουν βασικά σημεία σύγκλισης. Χρειάζεται όμως πολύ δουλειά ώστε όλα να γίνουν πιο στέρεα και βιώσιμα, προκειμένου την επόμενη μέρα όλοι να δώσουμε μία μάχη για τον απεγκλωβισμό από την ύφεση, την ανεργία και την κοινωνική κρίση, αλλά και για τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για τη αναδιάρθρωση του χρέους και την  ανάπτυξη.