Home Οικονομία & Ανάπτυξη
Ομιλίες - Άρθρα

Ερώτηση σχετικά με το μέλλον των εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ

E-mail Εκτύπωση PDF

Η βουλευτής θέτει το θέμα μίας επιχείρησης ιδιαίτερα σημαντικής για τη βόρεια Ελλάδα και την κτηνοτροφία της, η οποία μετά την εξαγορά της το 2003 από την εταιρεία Κολιός έναντι ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος και απαλλαγμένης από χρέη, και παρά τους μεγάλους τζίρους που πραγματοποιούσε την επόμενη δεκαετία, από τον Μάρτη του 2013 έχει σταματήσει τις εργασίες της με ευθύνη του εργοδότη και χρωστά σε εργαζομένους, προμηθευτές - παραγωγούς και ασφαλιστικά ταμεία.

Περισσότερα...
 

Τοπικό δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση ή όχι της ΕΥΑΘ ΑΕ

E-mail Εκτύπωση PDF

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα η Ασημίνα Ξηροτύρη σχετικά με τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος για το θέμα της ιδιωτικοποίησης ή όχι της ΕΥΑΘ ΑΕ. Πιο συγκεκριμένα η βουλευτής θέτει το θέμα της νομιμοποίησης του δημοψηφίσματος που αποφάσισαν οι φορείς τις πόλης, ρωτώντας τους αρμόδιους υπουργούς  τους λόγους για τους οποίους α) απορρίφθηκε το αίτημα για τοπικό δημοψήφισμα για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τη Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της και για το οποίο έχει τοποθετηθεί αρνητικά το σύνολο σχεδόν των φορέων της, ενώ έχει κατατεθεί και ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημοτικοποίηση της εταιρείας και β) της μη έκδοσης έως σήμερα του ΠΔ για την ρύθμιση των θεμάτων για τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων. Παράλληλα θέτει και το θέμα της άμεσης έκδοσή του ΠΔ, ώστε να κατοχυρωθεί το δημοκρατικό δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών για να αποφασίζουν για τα σοβαρά θέματα που αφορούν τον τόπο τους. Για το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Περισσότερα...
 

Η αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του χρέους αποτελεί κοινή θέση της πλειονότητας των πολιτικών δυνάμεων. Το μείζον όμως πολιτικό και οικονομικό ζήτημα δεν αφορά μόνο την αναδιάρθρωση αυτή καθαυτή, αλλά το είδος της πολιτικής που θα τη συνοδέψει

E-mail Εκτύπωση PDF

"Τα προβλήματα της ανεργίας, της ανάπτυξης και του χρέους πρέπει να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα και ενιαία. Το σημείο εισόδου στην λύση του προβλήματος είναι η αύξηση της απασχόλησης, καθώς θα δημιουργήσει ανάπτυξη, η οποία θα σταθεροποιήσει την οικονομία και θα επιτρέψει την εξυπηρέτηση του χρέους", τόνισε η Ασημίνα Ξηροτύρη στην κοινή συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της επιτροπής Προϋπολογισμού και Απολογισμού της Βουλής όπου παρουσιάστηκε η Ειδική Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους για το «Δημόσιο χρέος μετά το τέλος του Μνημονίου (2014)». Η βουλευτής χαρακτηρίζοντας την Έκθεση ιδιαίτερα κρίσιμη και χρήσιμη, αναφέρθηκε στα στοιχεία της που επιβεβαιώνουν τη θέση της ΔΗΜΑΡ όσον αφορά την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού 2014-15 αλλά και το μείζον θέμα της οριστικής λύσης του προβλήματος του μη βιώσιμου δημόσιου χρέους.

Περισσότερα...
 

Αντίθετη στην εκχώρηση του 67% των μετοχών και όλου του πακέτου των δραστηριοτήτων του ΟΛΠ σ'ένα μόνο ιδιώτη - Αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και πρόσκληση των φορέων για συζήτηση

E-mail Εκτύπωση PDF

Με γραπτό αίτημα που κατατέθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η Ασημίνα Ξηροτύρη ζήτησε τη σύγκληση της επιτροπής και την πρόσκληση των φορέων για τη συζήτηση σχετικά «Με τη διαδικασία αξιοποίησης της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου» (και ήδη του ΤΑΙΠΕΔ) στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Λιμένος Πειραιά ΑΕ». Κατά τη συζήτηση, η βουλευτής επισήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ είχε καταψηφίσει την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του δημοσίου στις ΔΕΚΟ και τη μεταφορά του συνόλου των μετοχών τους στο ΤΑΙΠΕΔ, ζητώντας να εξαιρεθούν από τη ρύθμιση οι στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και οι Μεγάλοι Λιμένες. Επίσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι η πλήρης εκχώρηση του 67% των μετοχών και όλου του πακέτου των δραστηριοτήτων του ΟΛΠ σ' ένα μόνο ιδιώτη και μάλιστα χωρίς να υπάρχει η δημόσια λιμενική αρχή που θα έχει ρυθμιστικό και αναπτυξιακό ρόλο, θα καθορίζει τη στρατηγική του λιμένα, αλλά και θέματα λειτουργίας, ασφάλειας, ακτοπλοϊκής πολιτικής κ.λπ. και θα διασφαλίζει την εθνική κυριαρχία, αποτελεί άκρως νεοφιλελεύθερη πολιτική. Για να επισημάνει ότι στην ΕΕ εφαρμόζεται αντίθετη λιμενική πολιτική αφού πλέον του 95% των λιμένων είναι υπό δημόσιο έλεγχο. Για το πλήρες κείμενο της τοποθέτησής της:

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 11 από 50

Οικονομία & Ανάπτυξη

facebook   youtube

koinovouleytiki-drastiriotita-2012-simera

koin drast2000

dimokratiki_aristera_logo