Home Οικονομία & Ανάπτυξη
Ομιλίες - Άρθρα

Αναγκαία η υλοποίηση του μέτρου τoυ ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που αποτελεί βασική πρόταση της ΔΗΜΑΡ

E-mail Εκτύπωση PDF

Σε μια εποχή που η χώρα πλήττεται από πολύ υψηλούς δείκτες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, η ανεργία έχει εκτοξευθεί σε πρωτοφανή επίπεδα και οι εισοδηματικές ανισότητες διευρύνονται. Με επίκαιρη ερώτησή της που θα συζητηθεί στη Βουλή την Πέμπτη 30/01, η Ασημίνα Ξηροτύρη επαναφέρει το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης στην εφαρμογή του μέτρου του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Η βουλευτής ερωτά τον Υπουργό Εργασίας για ποιο λόγο δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος στην υλοποίηση του μέτρου από 1η Γενάρη του 2014, έτσι ώστε σε συνδυασμό και με τη διεύρυνση των υπόλοιπων κοινωνικών μέτρων να εξασφαλιστεί ουσιαστική προστασία στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς κι αν έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της πιλοτικής έστω εφαρμογής του μέτρου. Για το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Περισσότερα...
 

Απροθυμία των Τραπεζών να εφαρμόσουν το νέο νόμο για την προστασία των δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς

E-mail Εκτύπωση PDF

Για την άρνηση των τραπεζικών υποκαταστημάτων της Αττικής και της Περιφέρειας να παραλάβουν τις υπεύθυνες δηλώσεις δανειοληπτών, οι οποίοι επιθυμούν να προστατέψουν την πρώτη κατοικία τους από πλειστηριασμό βάσει όσων προβλέπει ο πρόσφατος νόμος 4224/2013 (A’288), κατέθεσε ερώτηση η Ασημίνα Ξηροτύρη. Η βουλευτής για την αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού ζητήματος ερωτά τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τις άμεσες ενέργειές τους καθώς και για το αν προτίθεται να δώσει παράταση για τις προθεσμίες υποβολής των σχετικών υπεύθυνων δηλώσεων έτσι ώστε να υπάρξει το χρονικό περιθώριο για την επίλυση του προβλήματος. Για το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Περισσότερα...
 

Άμεση επίλυση του προβλήματος της χρηματοδότησης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

E-mail Εκτύπωση PDF

Με επανακατάθεση επίκαιρης ερώτησής της, που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα 27/01, η Ασημίνα Ξηροτύρη επαναφέρει το συγκεκριμένο πρόβλημα, τονίζοντας ότι η αντιμετώπισή του αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στις σημερινές συνθήκες κρίσης. Ερωτά εάν προτίθεται το Υπουργείο να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η συνδρομή των Τραπεζών στην ενίσχυση της ρευστότητας των ΜμΕ, θέτοντας το ζήτημα της εξεύρεσης του τρόπου και των αποτελεσματικών εργαλείων επίτευξής του, καθώς και της αντιμετώπισης των γραφειοκρατικών προβλημάτων που έχουν διαπιστωθεί. Επίσης, θέτει το ερώτημα εάν υπάρχουν άλλες πρόσθετες εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για την ενίσχυση της ρευστότητας. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

Η επανεκκίνηση της ανάπτυξης και η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι μέγιστη προτεραιότητα για τη χώρα και πρέπει να αποτελέσει πρωταρχικό αίτημα στη συνολική διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους

E-mail Εκτύπωση PDF

Επισήμαναν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της ΚΟ για την ανάπτυξη. Η εισηγήτρια Ασ. Ξηροτύρη τόνισε ότι τα προγράμματα της οικονομίας των τελευταίων ετών, με προεξάρχουσα τη λιτότητα και την ταχεία διόρθωση των ελλειμμάτων, επέβαλαν μία προσαρμογή σοκ αποσυνδεδεμένη από κάθε έννοια αναπτυξιακής διάστασης και κοινωνικής προστασίας και κατέστησε σαφή τη μέγιστη ανάγκη για τη διατύπωση εθνικών προτάσεων για ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ένα πρόγραμμα διεκδικήσεων, που θα αποτελέσουν τη βάση μίας διευρυμένης αναδιαπραγμάτευσης για την αναδιάρθρωση του χρέους και τη συνολική διέξοδο από την κρίση. Οι βουλευτές-εισηγητές Σπ. Λυκούδης, Δημ. Αναγνωστάκης, Ν. Φούντα, Γ. Κυρίτσης, Θ. Ψύρρας και Μ. Ρεπούση τόνισαν ότι η ανάπτυξη για να έχει στοιχεία διατηρησιμότητας και για να διαχυθούν οι ωφέλειες στο σύνολο της κοινωνίας θα πρέπει να απαλλαγεί από τις παθογένειες του προηγούμενου μοντέλου και να συνδεθεί με τη γενικότερη προσπάθεια ανασυγκρότησης της οικονομίας και του κράτους και αναφέρθηκαν στους τομείς/κλάδους της ανάπτυξης με υψηλή προστιθέμενη αξία και κυρίως συμβολή στην ανάσχεση της ανεργίας, όπως: ο πρωτογενής τομέας, η ανάδειξη του συμπλέγματος τουρισμού-πολιτισμού, η σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία, η επιχειρηματικότητα της γνώσης και η καινοτομία, ο ενεργειακός τομέας κ.ά. Για το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου:

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 16 από 50

Οικονομία & Ανάπτυξη

facebook   youtube

koinovouleytiki-drastiriotita-2012-simera

koin drast2000

dimokratiki_aristera_logo