Home Οικονομία & Ανάπτυξη
Ομιλίες - Άρθρα

Οι ρυθμίσεις του Σχεδίου Νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων δεν ανταποκρίνονται στις δικές μας αρχές

E-mail Εκτύπωση PDF

Τόνισε η Ασημίνα Ξηροτύρη, κατά τη συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής. Επισημαίνοντας την αναγκαιότητα επιβολής ενός ενιαίου φόρου στην ακίνητη περιουσία που θα αντικαθιστά επιμέρους φόρους και που θα είναι το αποτέλεσμα μίας ρεαλιστικής πολιτικής που θα υλοποιείται με στρατηγική και ξεκάθαρες τακτικές και θα αποτελεί πράγματι μία δίκαιη φορολόγηση με προοδευτικότητα στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας. Θα περιλαμβάνει διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ισχυρή προοδευτικότητα της φορολόγησης στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας, αφορολόγητο όριο και ουσιαστικές απαλλαγές στις ευπαθείς ομάδες, ώστε να ανταποκρίνεται, να αποτυπώνεται και να πληρούται τελικά, μεταξύ των άλλων, και η επιταγή της παραγράφου 5 του άρθρου 4 του Συντάγματος ότι πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών. Για το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης:

Περισσότερα...
 

Τροπολογία κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ. στο Σχέδιο Νόμου «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων», ζητώντας τη διεύρυνση των ιδιαίτερα περιορισμένων κριτηρίων που τίθενται για τη χορήγηση εκπτώσεων και απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

Για να επισημάνει την ανάγκη παροχής προστασίας στις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της ιδιαίτερα δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Στόχος της συγκεκριμένης τροπολογίας της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι η ουσιαστική προστασία εκείνων των κοινωνικών ομάδων που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη φορολογική επιβάρυνση. Το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου:

Περισσότερα...
 

Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι ένας δίκαιος με προοδευτική κλιμάκωση στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας φόρος, αλλά συσσωρεύει νέες επιβαρύνσεις στα αδύναμα και μεσαία κοινωνικά στρώματα

E-mail Εκτύπωση PDF

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο τον ΕΝΦΙΑ. Το πρώτο σχέδιο επί τρικομματικής περιείχε πολλά θετικά στοιχεία: διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ισχυρή προοδευτικότητα φορολόγησης στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας, αφορολόγητο όριο και απαλλαγές στις ευπαθείς ομάδες. Αντίθετα το τελικό σχέδιο που ήρθε για συζήτηση στη Βουλή παρά τις όποιες βελτιώσεις λόγω των οξύτατων αντιδράσεων το μόνο που επιτυγχάνει είναι να προκύπτει φοροελάφρυνση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και να παγιώνεται η υπερφορολόγηση της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας. Το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

Επιτακτική η ανάγκη αντιμετώπισης της ακρίβειας των βασικών ειδών πρώτης ανάγκης

E-mail Εκτύπωση PDF

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της Ασημίνας Ξηροτύρη ο Υφυπουργός Ανάπτυξης στην απάντησή του προς την βουλευτή προς έκπληξη όλων, ισχυρίστηκε ότι οι τιμές συμπεριλαμβανομένου και του καλαθιού της νοικοκυράς έχουν μειωθεί επικαλούμενος στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ για τον αποπληθωρισμό. Η βουλευτής εξέφρασε την απορία της και επεσήμανε ότι ο Υφυπουργός συγχέει τη μείωση των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης στην οποία οφείλεται ο αποπληθωρισμός, με τις τιμές στα βασικά είδη διατροφής όπου οι τιμές αυξάνονται, ενώ τόνισε ότι θα έπρεπε η φτωχοποίηση του πληθυσμού σε συνδυασμό με την ακρίβεια να είναι ο εφιάλτης της κυβέρνησης. Τελειώνοντας κάλεσε την κυβέρνηση να επιταχύνει τις όποιες ενέργειες ώστε σύντομα να υπάρξουν απτά αποτελέσματα στην πραγματική μείωση των τιμών. Για το Δελτίο Τύπου:

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 18 από 50

Οικονομία & Ανάπτυξη

facebook   youtube

koinovouleytiki-drastiriotita-2012-simera

koin drast2000

dimokratiki_aristera_logo