Home Οικονομία & Ανάπτυξη
Ομιλίες - Άρθρα

Το Σχέδιο Νόμου του Υπ. Οικονομικών περιλαμβάνει ρυθμίσεις που μαρτυρούν την αποσπασματικότητα και την άτακτη σπουδή θεμάτων πάρα πολύ σοβαρών, που είναι επείγοντα και πρέπει να προχωρήσουν ενιαία και συντεταγμένα

E-mail Εκτύπωση PDF

τόνισε η Ασημίνα Ξηροτύρη στην ομιλία της επί της αρχής. Το Σχέδιο Νόμου εισάγει νέα επενδυτικά εργαλεία, βελτιώνει το πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών επενδύσεων, διευρύνει τις δυνατότητες επένδυσης των εταιρειών που ασχολούνται με την ακίνητη περιουσία, θωρακίζονται οι δημόσιες προτάσεις και θεσπίζονται υψηλά πρόστιμα για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Η βουλευτής χαρακτήρισε τον εν λόγω Σχέδιο Νόμου πολύ τεχνικό, το οποίο δεν θα έπρεπε να συζητηθεί βιαστικά και του οποίου οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις όφειλαν να αποτελούν ένα μέρος αυτής της μεγάλης φορολογικής μεταρρύθμισης, την οποία πρέπει να κάνουμε και έχει ανάγκη η χώρα. Για να συνεχίσει ότι ο νόμος κινείται σε Ευρωπαϊκά πλαίσια, επισημαίνοντας ωστόσο σημεία προβληματισμού και ανησυχίας. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της βουλευτού έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

Είναι αναγκαίο ένα νέο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας με νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο

E-mail Εκτύπωση PDF

Τόνισε η Ασημίνα Ξηροτύρη στην τοποθέτησή της επί της αρχής του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Αναπτύξης "Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις". Για να συνεχίσει, ότι απαιτείται επανακαθορισμός των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων στους κρίσιμους παραγωγικούς πόρους που διαθέτει η χώρα, όπως είναι η αγροτική παραγωγή, τα τρόφιμα, η μεταποίηση, η καινοτομία ή εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, όπως είναι η ενέργεια, ο τουρισμός, ο ορυκτός πλούτος, η ναυτιλία και ο πολιτισμός.  Χρειάζεται επίσης ενίσχυση της περιφερειακής διάστασης της ανάπτυξης με τη δημιουργία τοπικών συμφωνιών, την αξιοποίηση κάθε επενδυτικού πόρου και δυνατότητας, με την απελευθέρωση των μεγάλων έργων, την αξιοποίηση και ταχεία υλοποίηση του ΕΣΠΑ, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την αποδέσμευση και αξιοποίηση και όχι την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Επισήμανε ότι, με το άγχος της σκληρής πραγματικότητας, το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει σημαντικές οργανωτικές αλλαγές στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στοχεύει στο να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα, να περιορίσει φαινόμενα αμφίβολων επιλογών και συναλλαγών που στο παρελθόν οδήγησαν σε επενδύσεις που δεν άφησαν μόνιμο αποτύπωμα στην οικονομία και κυρίως στη δόμηση της απασχόλησης. Περιορίζεται ωστόσο στην προσπάθεια βελτίωσης του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου και επιδέχεται τροποποιήσεων και βελτιώσεων. Διαβάστε την πλήρη τοποθέτησή της επί της αρχής:

Περισσότερα...
 

Το ΣΝ του ΥΠ. Οικονομικών κινείται σε ευρωπαϊκά πλαίσια. Είναι όμως ανάγκη να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλίδες για τον μεμονωμένο και όχι μόνο επενδυτή

E-mail Εκτύπωση PDF

τόνισε η Ασημίνα Ξηροτύρη στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής, δεδομένου ότι η αγορά μας δεν έχει την ωριμότητα άλλων αγορών και ενδεχομένως, να μπορέσουμε να διδαχθούμε και να βελτιώσουμε τα πράγματα από την κακή εμπειρία της φούσκας του 2000 και άλλων μεγάλων επιπτώσεων και αρνητικών θεμάτων που υπήρξαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η βουλευτής αφού αναφέρθηκε σε επιμέρους διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου επισήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει σοβαρές αντιρρήσεις και θα καταθέσει σχετικές προτάσεις για την απόσυρση ή την αλλαγή κάποιων διατάξεων. Διαβάστε περισσότερα:

Περισσότερα...
 

Σκοπός μας είναι να έχουμε υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους ώστε να ενεργοποιηθεί η ρήτρα θετικής απόκλισης και το 70% (όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και η Τρόικα) να διοχετευτεί σε μέτρα προς όφελος των ευπαθών ομάδων και της ανάπτυξης

E-mail Εκτύπωση PDF

τόνισε η Ασημίνα Ξηροτύρη στην εισήγησή της επί του Σχεδίου Νόμου για την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ). Για να συνεχίσει ότι η ρήτρα αυτή συμπεριλήφθηκε στο νέο μεσοπρόθεσμο μετά από πρόταση της ΔΗΜΑΡ και η υλοποίησή της χρειάζεται τη κοινή προσπάθεια. Η βουλευτής αφού αναφέρθηκε στις βασικές αλλαγές που επέρχονται στο ΜΠΔΣ για τη μείωση των επιτοκίων και για την επαναγορά ομολόγων ύψους 31,9 δις €, έκανε λόγο για τα ανώτερα όρια δαπανών που εισάγονται για υποτομείς της Γενικής κυβέρνησης και για τον επαναϋπολογισμό των αποδόσεων ήδη συμφωνηθέντων μέτρων. Κλείνοντας, επισήμανε ότι οι όποιες παρεμβάσεις δε πρέπει να φέρουν νέα επώδυνα μέτρα και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός των παρεμβάσεων αυτών και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 35 από 50

Οικονομία & Ανάπτυξη

facebook   youtube

koinovouleytiki-drastiriotita-2012-simera

koin drast2000

dimokratiki_aristera_logo