Home Οικονομία & Ανάπτυξη
Ομιλίες - Άρθρα

Η αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ και η δημιουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων (ΡΑΥ)

E-mail Εκτύπωση PDF

θα συζητηθούν στην Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση της Ασημίνας Ξηροτύρη την Πέμπτη 13/12/2012. Στην ερώτησή της, η βουλευτής αναφέρεται σε σημαντικά θέματα που σχετίζονται με την αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ, όπως την αρνητική ευρωπαϊκή εμπειρία αλλά και το αναμενόμενο χαμηλό τίμημα πώλησης σε σχέση με τις δυνατότητες της εταιρείας. Επισημαίνει επίσης το θεσμικό πρόβλημα της δημιουργίας και ουσιαστικής λειτουργίας της ΡΑΥ, αναγκαίο ρυθμιστικό πλαίσιο, που θα προστατεύει τα δικαιώματα των καταναλωτών και θα εποπτεύει τις παρεχόμενες υπηρεσίες ύδρευσης -αποχέτευσης. Αναφερόμενη στη μεγάλη αδράνεια της χώρας μας στην εφαρμογή της Οδηγίας πλαίσιο για τα νερά 2000/60/ΕΚ και στην παραπομπή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αφού δεν ολοκλήρωσε τα διαχειριστικά σχέδια για τα υδατικά διαμερίσματα, η Ασημίνα Ξηροτύρη ρωτά τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αν έχουν προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποφυγή μιας νέας καταδίκης της χώρας μας και σε ποια φάση υλοποίησης βρίσκονται τα 14 διαχειριστικά σχέδια για τα υδατικά διαμερίσματα της Ελλάδας. Εκφράζει επίσης την ανησυχία της σχετικά με το κατά πόσο η Ειδική Γραμματεία Υδάτων θα μπορέσει να αναλάβει την συνολική εποπτεία και τον έλεγχο της διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

Αναπτυξιακές παρεμβάσεις απέναντι στην κρίση

E-mail Εκτύπωση PDF

θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ουσιαστικής ανάπτυξης και συνοχής, τονίζει η Ασημίνα Ξηροτύρη σε άρθρο της στην Εφημερίδα Ημερησία. Επισημαίνει επίσης ότι η αντιμετώπιση του χρέους της χώρας μας μπορεί να υπάρξει, οικονομικά και κοινωνικά, μόνο αν η δημοσιονομική προσαρμογή συνδεθεί με την ανάπτυξη. Για να συνεχίσει ότι η αποτελεσματική αναθεώρηση και η επιτάχυνση υλοποίησης του ΕΣΠΑ, οι πρωτοβουλίες για την αναδιάρθρωση και τον επανασχεδιασμό του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης και η άρση και των τελευταίων εμποδίων για την υλοποίηση της αναμενόμενης συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε συνδυασμό με την προοπτική της νέας κοινωνικής και προγραμματικής περιόδου θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας.  Το άρθρο στο σύνολό του έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

Η ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας περνάει από την εκταμίευση της δόσης των 44 δις

E-mail Εκτύπωση PDF

Διαπιστώθηκε κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της Ασημίνας Ξηροτύρη σχετικά με τις ενέργειες για τον επανασχεδιασμό προγραμμάτων του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης και την υλοποίηση της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας. Η βουλευτής τόνισε τις επιφυλάξεις της για την ανταπόκριση τόσο της ΕΤΕπ όσο και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στο ρόλο που τους έχει ανατεθεί στη διαχείριση των απαιτούμενων κονδυλίων για την σταδιακή έξοδο από την κρίση. Το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

H ανάγκη για την μεγέθυνση και την αλλαγή της προέλευσης των εσόδων με καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και αύξηση της συμβολής των οικονομικά ισχυρών είναι αδήριτη

E-mail Εκτύπωση PDF

Τόνισε η Ασημίνα Ξηροτύρη κατά την εισήγησή της στην Ολομέλεια στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της Δημοκρατικής Αριστεράς σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των φοροελεγκτικών μηχανισμών και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Επισήμανε ότι μετά από την ψήφιση του Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ήρθε η ώρα για αποφασιστικές ενέργειες στον τομέα της πάταξης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου/παραεμπορίου, η οποία θα έχει άμεσα και απτά αποτελέσματα, με στόχο την σταδιακή ελάφρυνση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας από τα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη αλλά και την υλοποίηση επιτέλους όλων των διαχρονικών εξαγγελιών. Ως γενική εισήγητρια της ΔΗΜ.ΑΡ, ανέπτυξε τις τέσσερις βασικές ενότητες της Επερώτησης: το πλαίσιο της Φοροδιαφυγής, τις θεσμικές αδυναμίες του συστήματος, το Λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και ποτών και την ανάγκη ανασυγκρότησης και ενίσχυσης των φοροελεγκτικών μηχανισμών. Το πλήρες κείμενο της εισήγησής της έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 39 από 50

Οικονομία & Ανάπτυξη

facebook   youtube

koinovouleytiki-drastiriotita-2012-simera

koin drast2000

dimokratiki_aristera_logo