Home Οικονομία & Ανάπτυξη
Ομιλίες - Άρθρα

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις ενέργειες ελέγχου και κυρίως της φορολόγησης των εμβασμάτων εξωτερικού

E-mail Εκτύπωση PDF

Στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε εκ νέου η βουλευτής προς τον Υπουργό Οικονομικών, ασκείται οξύτατη κριτική για την ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει κυρίως το ΣΔΟΕ στην επεξεργασία των στοιχείων των εμβασμάτων των οικονομικών ετών 2010 και 2011, ώστε και στη Βουλή να κατατεθούν και να αρχίσει η διαδικασία ελέγχου και φορολόγησης και πολύ περισσότερο γιατί το ΣΔΟΕ και οι Δ.Ο.Υ. δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στις ενέργειες για τον έλεγχο και τη φορολόγηση των εμβασμάτων του 2009, όπως προ διμήνου δεσμεύτηκε ο Υπουργός. Επεσήμανε έτσι η βουλευτής ότι όλα αυτά πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτητα, να έχουμε άμεσα αποτελέσματα, για να κερδηθεί έτσι μία πρώτη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, που θα ικανοποιήσει το αίσθημα του ελληνικού λαού. 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

Ερώτηση σχετικά με τον ρόλο της δημόσιας διοίκησης και των τραπεζών στην αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων μέσω του αναπτυξιακού νόμου

E-mail Εκτύπωση PDF

 Στην ερώτησή της σχετικά με τον ρόλο της δημόσιας διοίκησης και των τραπεζών στην αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων μέσω του αναπτυξιακού νόμου, η βουλευτής ερωτά τον Υπουργό Ανάπτυξης κατά πόσο εξυπηρετείται πράγματι το δημόσιο συμφέρον και αν το Υπουργείο εξετάζει εναλλακτικά τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών, την ενίσχυση με αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού και την υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει ταχύτερα στις υποχρεώσεις της τόσο για την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων για υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο, όσο και των συγχρηματοδοτούμενων ενισχύσεων. Τέλος θέτει το ερώτημα, στην περίπτωση που εκχωρηθεί η αξιολόγηση στις τράπεζες, αν έχει αποφασιστεί ποιος θα ασκεί τον κεντρικό έλεγχο των υπαγωγών στον αναπτυξιακό νόμο και αν θα υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες ώστε και τα εκεί φαινόμενα διαπλοκής να εκλείψουν και να μην καταλήξουμε τελικά να απαιτούν από τους υποψήφιους επενδυτές να δανειοδοτηθούν από τις ίδιες. Η ερώτηση στο σύνολό της έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

Ομιλία επί της αρχής στο Ν/ΣΧ "Περιστολή δημοσίων δαπανών, ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων και άλλες διατάξεις"

E-mail Εκτύπωση PDF

«Αυτό το νομοσχέδιο κάνει μια πρώτη αρχή και στα θέματα περιστολής των δαπανών στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και στο πολύ μεγάλο και αναγκαίο θέμα των δημοσιονομικών ελέγχων που ασκεί η δημόσια διοίκηση σε διάφορα επίπεδα.

Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα δύο θέματα  που συναρτώνται, όμως, άμεσα με το θέμα της αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης και της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της, ώστε να πετύχουμε αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και αποδοτικότητα. Γιατί πραγματικά έχουμε πολλά προβλήματα και στα θέματα της αποτελεσματικότητας και στα θέματα του εντοπισμού των καλύτερων πρακτικών για να βελτιώσουμε τα πράγματα και στην ορθολογική κατανομή μέσω και των αθρόων τώρα μετατάξεων κ.λπ. που προκύπτουν από τις συγχωνεύσεις των οργανισμών και Δ.Ε.Κ.Ο.», τόνισε μεταξύ άλλων η Ασημίνα Ξηροτύρη. Η τοποθέτηση στο σύνολό της έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

Δημόσιος έλεγχος και διαφάνεια της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συτήματος για την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου

E-mail Εκτύπωση PDF

Τόνισε η  βουλευτής  στην ομιλία της στη Βουλή στις 12 Σεπτ. στο Ν/ΣΧ για τις «ρυθμίσεις θεμάτων για την κεφαλαιακή ενίσχυση των πιστωτικών ιδρυμάτων», προσθέτοντας ότι η πράξη ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων, προκαταρτική στην παρούσα συζήτηση, είναι μια πράξη πρόνοιας γι’ αυτά, έναντι των συνεπειών του κουρέματος, πρόνοιας που βέβαια δεν έχει επιδειχθεί ακόμη για τις συνέπειες του κουρέματος στα ασφαλιστικά ταμεία, τα αποθεματικά του Ελληνικού Δημοσίου κ.λ.π. Ανέδειξε τον έντονο προβληματισμό της γιατί η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχουν μείνει έξω από αυτή τη διαδικασία και τη στήριξη και γιατί δεν έχει προωθηθεί με τη συμμετοχή αυτών ένας δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία της αν το τραπεζικό σύστημα είναι διατεθειμένο και μπορεί να ανταπεξέλθει στις πρόσθετες δράσεις που καλείται να αναλάβει τόσο από τη διοχέτευση πόρων του ΕΣΠΑ προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γενικά την τόνωση της ρευστότητας, όσο και μέσω των επιδοτήσεων του αναπτυξιακού νόμου. Επισήμανε, τελειώνοντας, ότι στη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης πρέπει να εξευρεθούν όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες ώστε το Τραπεζικό Σύστημα να συμβάλει στην πραγματική οικονομία για την δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου και για επενδύσεις που να δημιουργούν νέες και σταθερές θέσεις εργασίας. Όλη η ομιλία της έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 46 από 50

Οικονομία & Ανάπτυξη

facebook   youtube

koinovouleytiki-drastiriotita-2012-simera

koin drast2000

dimokratiki_aristera_logo