Home Οικονομία & Ανάπτυξη
Ομιλίες - Άρθρα

Ερώτηση σχετικά με τη συμμετοχή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ΕΤΕπ στην οικονομία

E-mail Εκτύπωση PDF

Στην ερώτησή της η βουλευτής ερωτά τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης αν διαφαίνεται κάποια πρόοδος για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων και την ανάληψη ευθυνών από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα για την χρηματοδότηση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων και γενικότερα της οικονομίας. Θέτει επίσης ερωτήματα σχετικά με τη στάση της ΕΤΕπ (αν θα άρει την επιφυλακτικότητα της και θα προχωρήσει στη διάθεση των πόρων και των εγγυήσεων όπως έχει συμφωνηθεί) και με τις νομοθετικές παρεμβάσεις από την πλευρά του υπουργείου για την απεμπλοκή και διοχέτευση στην αγορά του 1,2 δις € του ΕΤΕΑΝ. Η ερώτηση στο σύνολό της έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με την απεμπλοκή του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης

E-mail Εκτύπωση PDF

Στην ερώτησή της η βουλευτής ερωτά τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το ποια μέτρα θα ληφθούν τόσο για την άρση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην υλοποίηση του έργου, ώστε να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην παράδοσή του, όσο και για την ανακούφιση των κατοίκων και των καταστηματαρχών που πλήττονται από την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου. Θέτει επίσης το ερώτημα σχετικά με τον τρόπο που θα αντιμετωπισθούν τα θέματα πληρωμών των εργαζομένων και θα αποτραπούν οι απολύσεις. Η ερώτηση στο σύνολό της έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

Επίκαιρη Ερώτηση για μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων αξόνων της

E-mail Εκτύπωση PDF

Στην ερώτησή της προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η βουλευτής εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της για την διαδικασία και τις συνθήκες εκχώρησης σε ιδιώτη μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, της λειτουργίας και συντήρησης του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού συμπεριλαμβανομένων και των τριών κάθετων αξόνων της, του μεγαλύτερου αυτοκινητοδρόμου της χώρας με στρατηγικό χαρακτήρα στις δημόσιες μεταφορές. Μεταξύ άλλων εξέφρασε τους φόβους της μήπως η παραχώρηση αποβεί επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον και τους χρήστες στη προσπάθεια να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελκυστική προς τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες. Επιπρόσθετα, η βουλευτής μέσω των ερωτημάτων της, έθεσε την ανάγκη της απόλυτης διαφάνειας της όλης διαδικασίας, της ορθής εκτίμησης των τεχνικών και οικονομικών στοιχείων, καθώς και την πρόταση για μερική ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητοδρόμου. Η ερώτηση στο σύνολό της έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

Επίκαιρη Ερώτηση για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

Στην ερώτησή της προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, η βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη απλούστευσης των δομών και διαδικασιών που καθυστερούν την εκτέλεση των έργων, με αποτέλεσμα  να έχει απορροφηθεί μόλις το 1/3 των πόρων του ΕΣΠΑ και να είναι ορατός είναι ο κίνδυνος απώλειας πόρων το 2013 και έθεσε ερωτήματα για την αναθεώρηση, όπως: - Πώς θα διασφαλισθεί ότι με την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας και την διοχέτευση πόρων προς νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα χρήματα αυτά θα φθάσουν στους δικαιούχους για νέες επενδύσεις και γενικά τόνωση της ρευστότητας, όταν είναι γνωστή η πολύ επιφυλακτική στάση της ΕΤΕπ, όπως και τα προβλήματα στον τραπεζικό κλάδο, που θα κληθούν να διαχειρισθούν τα δάνεια και τις εγγυήσεις. - Πώς θα αντιμετωπισθεί η κρίση στον κατασκευαστικό κλάδο η οποία επηρεάζει δραματικά την υλοποίηση των βασικών υποδομών που αποτελούν τον κύριο κορμό δράσεων στα περισσότερα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, όταν είναι γνωστό ότι οι εργασίες κατασκευής έχουν σταματήσει σε πληθώρα μικρών και μεγάλων έργων υποδομών λόγω οικονομικής αδυναμίας των αναδόχων. -Πώς θα προχωρήσει αποτελεσματικά το ΕΠ για το Περιβάλλον, το οποίο αδυνατεί σήμερα να καλύψει στοιχειώδεις δράσεις, όπως πχ το κλείσιμο παράνομων χωματερών για τις οποίες η χώρα θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμα; Η ερώτηση στο σύνολό της έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 47 από 50

Οικονομία & Ανάπτυξη

facebook   youtube

koinovouleytiki-drastiriotita-2012-simera

koin drast2000

dimokratiki_aristera_logo