Δήλωση της βουλευτού για τα εμβάσματα του εξωτερικού και το Σ.Δ.Ο.Ε.

Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2012 13:14
Εκτύπωση

Σχετικά με δημοσιεύματα περί “αναδιάρθρωσης” Υπηρεσιών του Σ.Δ.Ο.Ε. για την πάταξη της φοροδιαφυγής, η Βουλευτής ΔΗΜΑΡ Α’ Θεσσαλονίκης  Ασημίνα  Ξηροτύρη,  σε συνέχεια της χθεσινής Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Οικονομικών για το θέμα της Διαφυγής χρημάτων στο εξωτερικό, δήλωσε

«Εκ των βέβαια και προ πολλού έπρεπε να γίνει η αναδιάρθρωση και  η ενίσχυση των υπηρεσιών και μηχανισμών του Σ.Δ.Ο.Ε. για την πάταξη της φοροδιαφυγής και αλίμονο αν δεν το είχε καταλάβει ο Υφ. Οικονομικών. Το ερώτημα όμως παραμένει αναπάντητο: 

Πάνω από ενάμιση χρόνο οι Υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε. έχουν στοιχεία αλλά και σχετική εντολή για την άμεση φορολόγηση και τον έλεγχο των εμβασμάτων που διέφυγαν παράνομα από την Ελλάδα και που προκύπτουν ως διαφορές από τα δηλωθέντα εισοδήματα, που ξεπερνούν τα 5 δις ευρώ, μόνο για τα έτη 2009 & 2010.

Η άμεση είσπραξη των αναλογούντων φόρων είναι ζήτημα μείζονος σημασίας και προφανώς αποτελεί ένα ισχυρό ισοδύναμο μέτρο ενδυνάμωσης δημοσίων εσόδων και αντικατάστασης επώδυνων μέτρων. Η κοινωνία τη στιγμή που καλείται να επωμιστεί δυσβάστακτα μέτρα, απαιτεί τώρα αποτελέσματα για θέματα που χρονίζουν, που υπάρχουν στοιχεία και σχετικές εντολέςΕνέργειες και άμεσα μετρήσιμα αποτελέσματα είναι αναγκαία σήμερα και όχι στο απώτερο μέλλον».