Στηρίζουμε την Κύπρο και σεβόμαστε την απόφαση του Κυπριακού Κοινοβουλίου. Ήταν ιστορικό λάθος η απόφαση του Eurogroup.

Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2013 15:00
Εκτύπωση

Τόνισε η Ασημίνα Ξηροτύρη στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών. Για να συνεχίσει ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πρέπει επιτέλους να εκφραστεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο για τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διότι οι λαοί της Ευρώπης δεν αισθάνονται πλέον αλληλέγγυοι κι αυτό αποτελεί μεγάλο εμπόδιο στην πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου έχει ως εξής:

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Α’ Θεσσαλονίκης Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, στην αρχή της ομιλίας της επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τις επιλογές της Κυπριακής Δημοκρατίας:

«Στηρίζουμε την Κύπρο και σεβόμαστε την απόφαση του Κυπριακού Κοινοβουλίου.Ήταν ιστορικό λάθος η απόφαση του Eurogroup.

Πρέπει να παρακολουθήσουμε με αλληλεγγύη αλλά και με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις. Η απόφαση του Eurogroup ήταν θρυαλλίδα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Το «Όχι» της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι μια γενναία απόφαση και η Δημοκρατική Αριστερά θα τη στηρίξει.

Η Ευρώπη, οι εταίροι, πρέπει να αντιληφθούν ότι η Ευρωζώνη, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και δεν είναι δυνατόν με τέτοιες αποφάσεις να αντιμετωπιστεί το ζήτημα τόσο της Κύπρου όσο και των άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πρέπει επιτέλους να εκφραστεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο για τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διότι οι λαοί της Ευρώπης δεν αισθάνονται πλέον αλληλέγγυοι κι αυτό αποτελεί μεγάλο εμπόδιο στην πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου πρέπει να συσπειρωθούν και να προχωρήσουν μαζί ώστε να αλλάξει η πολιτική της ύφεσης και των σκληρών μέτρων».