Home Θεσσαλονίκη & Μακεδονία
Θεσσαλονίκη - Μακεδονία

Λευκός Πύργος με πουλιά

Θεσσαλονίκη,

Η πόλη με τις προοπτικές και τα όνειρα, που όμως χρόνια τώρα ξυπνά με τον εφιάλτη της καθημερινότητας και της ανεργίας. Σήμερα, με την κρίση, ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της κατάστασης γίνεται σκοπός και η αλληλεγγύη αναγκαία. Επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής στη Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ

E-mail Εκτύπωση PDF

Με ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημαίνονται οι επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν εδώ και μήνες στη Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, οι οποίες οφείλονται στην αμφισβήτηση του αποτελέσματος διαγωνισμού καθαριότητας από έναν υποψήφιο. Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι η όλη κατάσταση δεν συνάδει με εκπαιδευτικό ίδρυμα  ευνομούμενης χώρας και δεν περιποιεί τιμή για την εκπαίδευση, τονίζεται δε ότι είναι απαράδεκτο και πέραν πάσης λογικής η διατήρηση αυτής της άρρωστης και επικίνδυνης κατάστασης έως να λυθούν τα προβλήματα του διαγωνισμού και ερωτώνται οι Υπουργοί: α) Πως επιτρέπεται η κατάσταση αυτή και γιατί καθυστερούν οι λύσεις που, κατά τεκμήριο, υπάρχουν και β) εάν εξετάζεται η περίπτωση προσωρινής λύσης μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα του διαγωνισμού τα οποία και ενδέχεται να διαρκέσουν για πολύ μεγάλο διάστημα, και αν ναι ποια είναι αυτή και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα λειτουργήσει. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

Πώληση τμήματος της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Ασημίνα Ξηροτύρη κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την πώληση τμήματος 19 στρεμμάτων της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, στην οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ. Η βουλευτής επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο ακίνητο κόβει στα δυο το πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας και τίθεται έτσι εμβόλιμα μέσα στο δημόσιο τμήμα της ένα ιδιωτικό, το οποίο προορίζεται για ανάπτυξη ιδιωτικών δραστηριοτήτων αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Τονίζει δε ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, η Νέα Παραλία έχει συντελεστή δόμησης μηδέν, γεγονός που συνεπάγεται την απαγόρευση ανέγερσης οποιουδήποτε κτιρίου ή εγκατάστασης, ενώ στην ανάρτηση της πώλησης στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν περιβαλλοντικοί ή άλλοι περιορισμοί. Ερωτά λοιπόν τους Υπουργούς  α) πως δικαιολογείται η συγκεκριμένη ανάρτηση και πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ να πουλήσει τμήμα της Νέας Παραλίας, η οποία παραδόθηκε μόλις πριν από 6 μήνες στους πολίτες και β) πως διασφαλίζεται ο μηδενικός συντελεστής από τα σχέδια του όποιου επενδυτή. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Περισσότερα...
 

Σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ»

E-mail Εκτύπωση PDF

Με ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς τονίζονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», εξαιτίας της σημαντικής μείωσης του προϋπολογισμού του αλλά και της μεγάλης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση σημαντικών συγχρηματοδοτούμενων έργων. Ειδικότερα, επισημαίνονται τα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου (ακατάλληλα χειρουργεία, οκτάκλινοι και εξάκλινοι θάλαμοι με μια τουαλέτα, ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, φαρμάκων και εξοπλισμού) και τονίζεται η εκτίμηση της διοίκησης του νοσοκομείου ότι ο προϋπολογισμός των 28,5 εκατ. ευρώ για το 2014 δεν επαρκεί για τις ανάγκες του νοσοκομείου μετά τον Ιούνιο του τρέχοντος έτος. Επισημαίνεται επίσης η ολιγωρία στην ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας χειρουργείων του νοσοκομείου, προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρώ που έχει κολλήσει από τον περασμένο Οκτώβριο επειδή εκκρεμεί μια υπογραφή για τη σύμβαση με τον ανάδοχο. Τέλος, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου και η υγεία των πολιτών αλλά και ποιες άμεσες ενέργειες προγραμματίζονται για την ολοκλήρωση τόσο του έργου για την νέα πτέρυγα των χειρουργείων όσο και των υπόλοιπων έργων που εκκρεμούν. Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Περισσότερα...
 

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχουν περιέλθει δύο σημαντικοί πολιτιστικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

E-mail Εκτύπωση PDF

Με ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, επισημαίνεται το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει δύο σημαντικοί πολιτιστικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, εξαιτίας της συνεχιζόμενης δραματικής μείωσης του προϋπολογισμού τους από το Υπουργείο. Ειδικότερα, επισημαίνεται η αδυναμία και των δύο φορέων να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα και, με την ανησυχία για την επιβίωσή τους που δίνει πνοή στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης, ερωτάται ο Υπουργός αν εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί η χρηματοδότηση τους και σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους. Ερωτάται επίσης ποιες ενέργειες προγραμματίζονται προκειμένου να μην κινδυνεύσει και να εξασφαλιστεί η ασφάλιση και η στατική φύλαξη της συλλογής Κωστάκη, μια συλλογής, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, με εξαιρετική καλλιτεχνική και οικονομική αξία. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 


Σελίδα 3 από 5

Θεσσαλονίκη - Μακεδονία

facebook   youtube

koinovouleytiki-drastiriotita-2012-simera

koin drast2000

dimokratiki_aristera_logo