Μακεδονία

Πώληση σε ιδιώτη από το ΤΑΙΠΕΔ της Χρυσής Αμμουδιάς Θάσου

E-mail Εκτύπωση PDF

Η βουλευτής Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού σχετικά με την πώληση σε ιδιώτη από το ΤΑΙΠΕΔ της Χρυσής Αμμουδιάς Θάσου, ζητώντας πληροφορίες σχετικά με το σκεπτικό με το οποίο δρομολογήθηκε η εν λόγω πώληση, εάν ελήφθη υπόψη η περιβαλλοντική διάσταση και εάν η πώληση αφορά τη συνολική έκταση των 183 στρεμμάτων ή τμήμα αυτής και ποιο. Τέλος, η βουλευτής ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ποια είναι, εν τέλει, η στρατηγική ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα, εάν θα κινηθεί προς το μοντέλο εντατικού τουρισμού, ανεξαρτήτως επιπτώσεων στο περιβάλλον και στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ή προς το μοντέλο εναλλακτικού και πράσινου τουρισμού, ή προς το συνδυασμό των μορφών αυτών που θα προωθούσε την επιχειρηματικότητα, μεγάλη και μικρομεσαία, και παράλληλα θα διατηρούσε τη φυσιογνωμία του κάθε τόπου προορισμού. Το πλήρες κείμενο κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

Διακοπή της λειτουργίας της κατασκήνωσης Νάουσας για παιδιά απόρων οικογενειών

E-mail Εκτύπωση PDF

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τη διακοπή της λειτουργίας της κατασκήνωσης Νάουσας για παδιά απόρων οικογενειών. Συγκεκριμένα, η βουλευτής ερωτά των αρμόδιο Υπουργό για τους λόγους που υπαγόρευσαν τη διακοπή της λειτουργίας της κατασκήνωσης, καθώς και για τους λόγους άρνησής του στην πρόταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη λειτουργία της κατασκήνωσης με εθελοντές. Επιπλέον, θέτει το ερώτημα εάν σχεδιάζεται η ιδιωτικοποίηση ή η παραχώρηση αυτής της εξαιρετικού κάλλους περιοχής και εάν εχει προβλεφθεί εναλλακτική λύση για τα παιδιά των οικογενειών ανέργων και χαμηλών εισοδημάτων. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

Μεταλλουργία Χρυσού στη Χαλκιδική - Εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και οι παραβιάσεις που συντελούνται στην Περιβαλλοντική νομοθεσία

E-mail Εκτύπωση PDF

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σχετικά με τη μεταλλουργία Χρυσού στη Χαλκιδική – την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και τις παραβιάσεις που συντελούνται στην περιβαλλοντική νομοθεσία. Ο Υπουργός ερωτάται εάν θα ενσκήψει στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η εν λόγω επένδυση από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», καθώς και τι όφελος και τι έσοδα προβλέπεται ότι θα αποφέρει η συμφωνία αυτή στο ελληνικό δημόσιο για να επισπεύδονται ερήμην της τοπικής κοινωνίας, μέχρι και να καταστρατηγούνται βασικές αρχές και διατάξεις για την αειφόρο ανάπτυξη και τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος. Επιπλέον, η βουλευτής ερωτά εάν θα επανεξεταστεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για επιφανειακή εξόρυξη στο δάσος του Κακάβου, η δημιουργία εργοστασίου μεταλλουργίας χρυσού, εργοστασίου Θειικού οξέος κ.λ.π. Τίθεται δε το ερώτημα προς τον αρμόδιο Υπουργό εάν πρόκειται να ελεγχθεί αν συντελούνται εργασίες παράνομης υλοτομίας εντός της παραχωρηθείσας εκτάσεως, και μάλιστα παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αναστολή των εργασιών και εάν πρόκειται να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις. Τέλος, η βουλευτής ερωτά γιατί η τοπική κοινωνία και οι ενεργοί πολίτες που ανησυχούν για το περιβάλλον βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με την απειλή ακόμη και τη βία των ΜΑΤ. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 


Σελίδα 3 από 3

Θεσσαλονίκη - Μακεδονία

facebook   youtube

koinovouleytiki-drastiriotita-2012-simera

koin drast2000

dimokratiki_aristera_logo