Θεσσαλονίκη

Άλυτα παραμένουν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο

E-mail Εκτύπωση PDF
Η Ασημίνα Ξηροτύρη επανέρχεται με νέα ερώτησή της στο θέμα της υπολειτουργίας του Εθνικού Καυτανζόγλειου Σταδίου, καθώς τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει παραμένουν άλυτα, παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (με την αριθ. πρωτ. Οικ. 6833/04.03.2014 απάντησή του σε σχετική ερώτησή της) ότι θα ενταχθούν στο Π.Δ.Ε. των ετών 2014/2015.
Ειδικότερα, η βουλευτής επισημαίνει ότι δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για το στάδιο και τονίζει την άμεση ανάγκη της αποκατάστασης του ελαστικού τάπητα, της αντικατάστασης του χορτοτάπητα τόσο στο κεντρικό όσο και στο και βοηθητικό στάδιο και της πυρασφάλειας. Δεδομένης δε και της ανεπάρκειας του προσωπικού του σταδίου, είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνει το στάδιο στο περιθώριο, παρότι 10 μόλις χρόνια πριν, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων, εκσυγχρονίστηκε και ενισχύθηκε προκειμένου να επιτελεί καθοριστικό ρόλο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό για την πόλη της Θεσσαλονίκης, τη Μακεδονία, αλλά και ευρύτερα τη χώρα μας. Τέλος, η βουλευτής ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς αν προτίθενται να προβούν σε άμεσες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστούν τελικά τα σημαντικά προβλήματα του Καυτανζόγλειου Σταδίου και να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη, ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία του. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Περισσότερα...
 

Σημαντικές οι ελλείψεις χώρων διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Ασημίνα Ξηροτύρη κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Οικονομικών σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο παρότι είναι γνωστό δεν έχει αντιμετωπιστεί. Η βουλευτής επισημαίνει ότι η έλλειψη χώρων διδασκαλίας στο πανεπιστήμιο λαμβάνει σήμερα τεράστιες διαστάσεις εξαιτίας και του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού επιτυχόντων. Με δεδομένο ότι οι φοιτητές δεν μπορούν επ' άπειρον να παρακολουθούν όρθιοι τις διαλέξεις, αλλά και ότι οι προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δεν έχουν ακόμη ευοδωθεί και συνεχίζει να παρεμποδίζεται ουσιαστικά η διδασκαλία των μαθημάτων στο πανεπιστήμιο, ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς: α) εάν υπάρχει προγραμματισμός για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και β) σε σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν ώστε να παραχωρηθεί κατάλληλο κτίριο στο πολεοδομικό συγκρότημα για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

Δραματική η κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Ασημίνα Ξηροτύρη κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών σχετικά με τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει η βουλευτής, οι κλινικές του νοσοκομείου οδηγούνται σε κλείσιμο εξαιτίας της πρωτοφανούς υποστελέχωσης, της εντατικοποίησης της εργασίας και της απλήρωτης εργασίας. Με δεδομένο τις συνεχείς περικοπές στον προϋπολογισμό για την υγεία, αλλά και ότι οι συνθήκες του νοσοκομείου, που δέχεται περιστατικά απ’ όλη την Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο ακόμη και από τα νησιά του Ιονίου, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών και ότι το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και τα ΜΜΕ, η βουλευτής ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς: α) με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που επιφέρουν οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό β) πώς θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου, διασφαλίζοντας την υγεία των πολιτών και γ) αν εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 

Σχετικά με το μέλλον της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Χάλυβος

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Ασημίνα Ξηροτύρη καταθέτει ως αναφορά την από 19/09/2014 Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Εργαζομένων "Ο ΧΑΛΥΨ" σχετικά με τη βιωσιμότητα της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Χάλυβος με έδρα τα Διαβατά Θεσσαλονίκης και παρακαλεί τον αρμόδιο Υπουργό για την εξέταση της ως άνω επιστολής και τις ενέργειές του. Από την εν λόγω επιστολή προκύπτει η ανάγκη άμεσης παρέμβασης του Υπουργείου προκειμένου η εταιρεία να μην οδηγηθεί στο κλείσιμο, αφού τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι μπορεί να είναι βιώσιμη, αφήνοντας άνεργους 270 εργαζομένους και διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την αποβιομηχάνιση της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας που για την περιοχή ξεπερνά το 30%.

 

 

Αναγκαιότητα η άμεση παρέμβαση και η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στην Δυτική Θεσσαλονίκη

E-mail Εκτύπωση PDF

Ερώτηση κατέθεσε η Ασημίνα Ξηροτύρη σχετικά με την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης και κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στην Δυτική Θεσσαλονίκη, μετά από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 48χρονου άνδρα στην αγροτική περιοχή της Λητής και την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών σε δρόμους, σπίτια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Η βουλευτής επισημαίνει ότι ενώ η έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια, παραμένουν στα χαρτιά όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις και ενέργειες, όπως αντιπλημμυρικά έργα, συντήρηση του οδικού δικτύου, καθαρισμός και χαρτογράφηση των ρεμάτων. Ερωτά γι’ αυτό τους αρμόδιους Υπουργούς: α) σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές που προκλήθηκαν στην Δυτική Θεσσαλονίκη, β) αν σχεδιάζονται μόνιμα και αποτελεσματικά αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή, σε συνδυασμό και με τη συντήρηση του οδικού δικτύου, αλλά και της χαρτογράφησης και του καθαρισμού των ρεμάτων, έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα αλλά και να αποτραπούν μεγάλες καταστροφές σε ιδιοκτησίες και δημόσιες υποδομές και γ) αν με την χαρτογράφηση των ρεμάτων θα εντοπιστούν και ρέματα που έχουν μπαζωθεί ενώ αποτελούν κύριους αποδέκτες κι αν θα γίνει προσπάθεια για την αποκατάστασή τους. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Περισσότερα...
 


Σελίδα 1 από 5

Θεσσαλονίκη - Μακεδονία

facebook   youtube

koinovouleytiki-drastiriotita-2012-simera

koin drast2000

dimokratiki_aristera_logo