Επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής στη Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ

Παρασκευή, 30 Μάιος 2014 12:22
Εκτύπωση

Με ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημαίνονται οι επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν εδώ και μήνες στη Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, οι οποίες οφείλονται στην αμφισβήτηση του αποτελέσματος διαγωνισμού καθαριότητας από έναν υποψήφιο. Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι η όλη κατάσταση δεν συνάδει με εκπαιδευτικό ίδρυμα  ευνομούμενης χώρας και δεν περιποιεί τιμή για την εκπαίδευση, τονίζεται δε ότι είναι απαράδεκτο και πέραν πάσης λογικής η διατήρηση αυτής της άρρωστης και επικίνδυνης κατάστασης έως να λυθούν τα προβλήματα του διαγωνισμού και ερωτώνται οι Υπουργοί: α) Πως επιτρέπεται η κατάσταση αυτή και γιατί καθυστερούν οι λύσεις που, κατά τεκμήριο, υπάρχουν και β) εάν εξετάζεται η περίπτωση προσωρινής λύσης μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα του διαγωνισμού τα οποία και ενδέχεται να διαρκέσουν για πολύ μεγάλο διάστημα, και αν ναι ποια είναι αυτή και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα λειτουργήσει. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Θέμα: Επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής στην Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ

Σύμφωνα με καταγγελίες του κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, στους χώρους των υπογείων, και όχι μόνο, της σχολής κυκλοφορούν ποντίκια και μικροί σκορπιοί, οι δε τουαλέτες δεν καθαρίζονται με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Και όλα αυτά στο ιστορικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης και πληθυσμιακά το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας, σε μια σχολή με 7.500 χιλιάδες φοιτητές και έκτασης 55.000 τ.μ. Το πρόβλημα ανέκυψε γιατί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ανάθεσης της καθαριότητας στο ΑΠΘ αμφισβητήθηκε από ένα υποψήφιο ο οποίος άσκησε τα έννομα ένδικα μέσα με αποτέλεσμα, έως την έκδοση της απόφασης, να μην υπάρχουν και καθαρίστριες στο ΑΠΘ.

Επειδή:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Πώς επιτρέπεται η παραπάνω περιγραφείσα κατάσταση και γιατί καθυστερούν οι λύσεις που, κατά τεκμήριο, υπάρχουν;

2) Εξετάζεται η περίπτωση προσωρινής λύσης μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά το διαγωνισμό και τα οποία ενδέχεται να διαρκέσουν για πολύ μεγάλο διάστημα και αν ναι ποια είναι αυτή και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα λειτουργήσει;

  

Οι  βουλευτές που Ερωτούν:

 

Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη

 

Κατερίνα Μάρκου